Dün, FATİH Projesi kapsamında Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından tablet dağıtılması etkinliğine konuk olan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, depremsel testlere tabi tutulan okullar ile ilgili açıklama yaptı. Öncelikle, şu an için Keşan'da yıkılacak herhangi bir okul olmadığını belirten Özcan: "Edirne'de ilk defa 2’nci derecede deprem bölgesi olan yerlerden, yani Keşan, Enez ve İpsala'dan başlamak suretiyle merkeze bağlı okullarımızı depremsellik testine tabi tutuyoruz. Bunlarla ilgili gelen sonuçları değerlendiriyoruz. Buna göre yıkılıp tekrar yapılması gereken veya ivedi deprem güç denemesi olması gereken okul varsa, bununla ilgili Bakanlıkla yazışmalar yapıp Valiliğimizle de paylaşarak gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz." dedi.

SÜRPRİZ OKULLAR ÇIKTI

Bu kapsamda ortaya sürpriz okullar da çıktığını vurgulayan Hüseyin Özcan, yıkılıp tekrar inşasına başlanan, İpsala'daki Atatürk İlköğretim Okulu'nu buna örnek gösterdi. Edirne'nin batı ili olduğu için yatırımların buraya erken geldiğini, dolayısıyla okul binalarının da eski ve yorgun olduğunu dile getiren Özcan, öncelikli amaçlarının çocukların daha iyi fiziki şartlara sahip okullarda eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Keşan'daki Raşit Efendi İlkokul'nun kamulaştırma çalışmasının sürdüğünü belirten Hüseyin Özcan, Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de ihalesinin yapıldığını ve inşaatın devam ettiğini hatırlattı. "Amacımız sıkıntılı okulları tespit edip bununla ilgili yapım ve onarım çalışmalarını derhal başlatmak." diyen Özcan, yarın (bugün), Keşan'da bir münazara okulu açılışının başlatılacağını belirtti. Eğitim ve öğretim anlamında Edirne'nin iyi bir konumda yer aldığını söyleyen Hüseyin Özcan, "Artı bir pozisyondayız ama, hem fiziki imkanlar konusunda hem de eğitim ve öğretimde kalitenin devam ettirilmesi konusunda çalışmalarımız devam edecektir." şeklinde konuştu.

İMAM HATİP KAMPÜSÜ ARAZİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Keşan'da kurulması planlanan İmam Hatip Kampüsü ile ilgili olarak "Keşan Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisi arazi işlemlerini hallediyor. Gündemimizde olan bir konu." diyen Özcan, şu anda mevcut Süleyman Şah İmam Hatip Ortaokulu'nun, yetersiz bir binada geçici olarak eğitim vermeye devam ettiğini sözlerine ekledi.