5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununu göre verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 20. Maddesinde getirilen düzenleme ile ilçelerde koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacıyla dün saat 14.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı ve ilgili kurum - kuruluşların temsilcileriyle koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı yaptığı açıklamada, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu başta olmak üzere çocuklarımızın geleceğini koruyup kollamak adına suca bulaşma ihtimali olan insanların ve suça bulaşanların sosyo-kültürel ve ekonomik hayata kazandırılması için iş dünyasına, milli eğitime, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarına iş düştüğünü ifade etti.

Özellikle istihdam imkânı yüksek olan kursların Halk Eğitimi Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, KOSGEB ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılmasını, her eve en az asgari ücretin girmesi ailelerin ve çocukların geleceği açısından olumlu bir adım olacağını, bu konuda iş dünyasından destek ve katkı beklediklerini belirten Dınkırcı, ilçemizdeki her bir işsize sağlanabilecek imkanın bölgenin sosyo-ekonomik, kültürel, emniyet ve asayişine destek ve katkı sağladığını söyledi. Bu bağlamda balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeninin önemli olduğunu, bunun içinde iş imkanı ve istihdam imkanı olan kurslara ağırlık verilmesini istedi.

Dınkırcı, bu konuda T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) IV. Bileşeninin mali yardımı ile dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan AB Destekli Hibe Programı proje teklif çağrısının bulunduğunu, başvuruların 10 Haziran 2014 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, görev ve sorumlulukların herkes tarafından zamanında, eşgüdüm içerisinde yürütülmesinin önemine değinerek, kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesini istedi.