HABER MERKEZİ

Basın İlan Kurumunun (BİK), Şubesi bulunan ancak Büyükşehir olmayan illerin ilçelerinde yayınlanan ve bugüne kadar Valilik görev alanında olan gazete temsilcilerine bundan sonraki uygulamaların nasıl olacağı anlatıldı.

Kurumun Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Bayramoğlu Tatil Köyünde gerçekleştirilen ve iki gün süren seminer BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açılış konuşmasıyla başladı. Seminerin ilk günü İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü şef yardımcısı Özer Elikoğlu, bundan sonraki aşamada Kurumla yapacakları çalışmalar konusunda gazete temsilcilerine bilgi verdi.

Seminerin ikinci gününde ise Muhasebe Müdürlüğü personeli ile Bilgi İşlem Hizmetleri Müdürü Emin Aksoy ve birim personelleri, kendileriyle ilgili konularda katılımcıları bilgilendirdi. Gazete temsilcilerinin uyum süreci ve çalışma sistemi hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve öneriler alındı. Son olarak Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez de gazetelerin Şube müdürlükleriyle olan ilişkisinin nasıl yürüyeceği ve çalışmalarda nasıl bir yol izleneceği konusunda bir sunum yaptı.

48 gazeteden toplam 52 temsilciye verilen eğitim seminerine Keşan’dan da Önder Gazetesi’nden editör Bilgesu Aktan, Medya Keşan Gazetesi’nden Muhabir Nazan Kaplan, Volkan Gazetesi’nden editör Selim Şen, Gündem Saros Gazetesi’nden editör Didem Çakmak katıldı. Program Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam’ın kapanış konuşmasının ardından, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.