Keşan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı dün Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında yapıldı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda saat 11.00’de başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Uyulgan, mahalle muhtarları, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, yaptığı açış konuşmasında bugünkü toplantının amacının, asayiş hizmetlerinin çok daha üst noktalarda nasıl sunulacağı, suça karşı nasıl mücadele edileceği, önleyici asayiş hizmetlerinin nasıl daha kümülatif sunulacağını belirlemek olduğunu söyledi. 

Daha sonra toplantının gündemine geçildi. Sunumu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız yaptı. Yıldız, sunumunda 12 Eylül 2012 tarihinde yapılan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar neticesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YILDIZ: OKULLARIMIZA ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİ ALINABİLİR

Keşan’daki okullarda özel güvenlik bulundurulması ile ilgili çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Yıldız, şöyle konuştu: “Vatandaşlardan gelen istek ve dilekçeler doğrultusunda okulların giriş ve çıkış saatlerinde yapmış olduğumuz tespit ve gözlemler sonucunda okulların güvenliği ekiplerimiz tarafından sağlanmaya çalışılsa da okulların dağınık ve personel sayımızın yetersiz olmasından dolayı denetimler yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle okulun güvenliğinin sağlanması, okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha kalıcı ve etkili çözüm bulunarak yapılması daha uygun olacaktır. Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ne göre alınacak karar doğrultusunda özel koruma ve güvenlik hizmeti alınabilir. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdunda güvenlik konusunda sorunlar yaşandığı konusuyla ilgili olarak, ilgili yerlere rapor düzenleyerek gönderildi.

MAHKEME KEŞAN’DA 63 KADINA KORUMA KARARI VERDİ

Alınan kararlar gereği madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında KOM tarafından afişler tek tek dağıtılmıştır. Aile içi şiddet olaylarına maruz kalan öğrencilerin tespiti yapıldı. Toplam 107 olayda 63 kadına mahkeme tarafında koruma kararı verilmiştir. 1 bayan Edirne Sığınma Evi’ne gönderilmiş kendi isteği ile bir süre sonra ayrılmıştır. Genel trafik denetimlerinde 810 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmış olup, 50 araç Yediemin Otoparkı’na çekilmiş, yaya kaldırımlarını işgal edenler ile ilgili Keşan Belediyesi bilgilendirilmiştir. ”

Emniyet Müdürü Yıldız’ın konuşmasının ardından gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

“Yaşlılar, engelliler ve yardıma muhtaç şahıslar ile ilgili mahalle muhtarları ile irtibat halinde bulunarak, şahısların ilgili birimlere bildirimlerinin yapılması” maddesinde söz alan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, kişiler ile yapılan görüşmelerin yeterli olmadığını ifade etti.  

DINKIRCI: HER ZAMAN İLETİŞİM HALİNDE OLMALIYIZ

Kaymakam Dınkırcı ise konuyla ilgili olarak kurum amirleri ile iletişim halinde olunmasını istedi.

“Mahalle muhtarlarının katılımının sağlandığı toplantıların düzenlenmesi” maddesinin ardından, “Okullarda güvenli eğitimin sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin arttırılmasına ilişkin işbirliği yapılarak okulların giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmaların devamının sağlanması” maddesi görüşüldü.  Bu konuda söz alan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, “Okulumda Güvenliyim Projesi”nin uygulanmaya devam ettiğini, okul aile birliklerinin bütçelerinin özel güvenlik tutmaya yeterli olmadığını kaydetti. Madde ile ilgili olarak söz alan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ise herhangi bir okulda örnek teşkil etmesi açısından özel güvenlik görevlisi tutulmasının yararlı ve örnek olacağı görüşünü dile getirdi. Maddenin görüşülmesinin ardından “Kaldırım işgallerinin önlenmesi, trafikte araç, yolcu ve yaya güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması” maddesine geçildi.

KILAVUZ: HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜ EKONOMİDEN GEÇİYOR

Maddeyle ilgili olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, “Sorunları sadece polis tedbirlerinin çözmesi mümkün değil. Her şeyin çözümü ekonomiden geçiyor. Esnaf kaldırıma tezgah koymak için bizden anlayış bekliyor” diye konuştu.

UYULGAN: KEŞAN’IN TRAFİK SORUNU ARTIK ÇÖZÜLMELİ

Daha sonra söz alan KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Uyulgan ise şunları kaydetti: “Keşan’daki trafik sorunu artık çözülmeli. Bankalar Caddesi’ni trafiğe kapatarak bu sorunu çözelim. Vatandaş Keşan’da gezeceği yer arıyor. Böylece esnafın da yüzü gülecektir. Buna acil ihtiyacımız var.”

“Çöp kamyonlarının mesai saatleri içerisinde çöp alarak trafiği engellemesi açısında çöplerin mesai saatleri dışarısında alınması” maddesinde konuşan Kılavuz, çöp kamyonlarının saat 07.30 sıralarında şehir merkezini terk ettiğini kaydetti.

DINKIRCI: İNŞALLAH ÇOK DAHA İLERİ NOKTALARA GELECEĞİZ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir kez daha söz alan Bekir Dınkırcı, herkesin bir şeyler yapmak istediğini söyleyerek, “Yapılmak isteneni ortak eksene almamız lazım. Bu empatiden geçiyor. Herkes empati yapsın. 25 bin tane araç. Hepimiz bu bölgenin insanıyız. Hareketliliği olan bir yer. İnşallah çok daha ileri noktalara getireceğiz. Elbette büyük bir ilçeyiz. 13 bin civarında öğrencimiz var. İnsanın olduğu yerde sorunlar olacaktır. Herkes kendi yapacağını zamanında yaptığında netice alacağız. Burada Belediye Başkanlığımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün, herkesin yapacağı bir şey var. Karşı karşıya gelmemek lazım. İlgili kurum ve kuruluşlarla bilgilerimizi paylaşalım. Trafik ile ilgili elbette Keşan’da yayalaştırılmış, alternatif yolları uygulamak zorundayız. Çöp kamyonları konusunda bir kurgulama yapılacaktır. Sportif aktiviteleri çeşitlendirmek zorundayız. Araç trafiğini azaltabilmenin yollarından birisi de, araçları daha az kullanmak. Bunlar birbiri ile bağlantılı. Eksik noktalarda birbirimizi yardımcı olalım” dedi. 

Toplantı, katılımcıların gündem maddeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunmasıyla bir süre daha devam etti.