SONGÜL KONAR

Dün saat 11.00 sıralarında başlayan koronavirüs denetimine Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Erdem Sarıbaş, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Deniz Eriş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan İlçe Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz katıldı.

Denetime Kunduracılar Çarşısı’ndan başlayan heyet, esnafı tek tek gezip sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı.

Denetim yapılan yerlerde hem esnafın hem vatandaşın kurallara uyulduğu görüldü.

“DENETİMLER 10 GÜN SIKI BİR ŞEKİLDE SÜRECEK”

Denetimlerin uyarı ve kontrol için yapıldığını dile getiren Kaymakam Cemalettin Yılmaz, “Denetimleri kontrol ve uyarı amaçlı yapıyoruz. Kurallara uymayan olduğunda cezaları yazılıyor. Bakanlıktan gelen kararla denetimler 10 gün sıkı bir şekilde sürecek. İkaz edilip kurallara uymuyorlarsa cezaları da yazılacak” dedi.

VAKA YOK ŞÜPHELİ VAR

Basın mensuplarının Keşan’daki son durum koronavirüs vakaları ile ilgili sordukları soruya ‘pozitif vaka olduğunu duymadığını’ belirten Kaymakam Yılmaz’ın ardından İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çetin de Keşan’da pozitif vaka olmadığını fakat şüpheli olduğunu ve Edirne’ye gönderildiğini ifade etti.

BAŞKAN HELVACIOĞLU’NUN CEVABI KAFALARI KARIŞTIRDI

Basın mensuplarının belediye zabıta personelinde koronavirüs tespit edilip edilmediği sorusuna Başkan Helvacıoğlu, zabıta personelinin kendisinin değil de eşinin koronavirüs olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Belediye personeli ile ilgili hiçbir problem yok. Sadece izinde olan bir zabıta kardeşimizin eşi koronavirüs olmuş, testi pozitif çıkmış. Personelimiz evde istirahatta, eşi başka yerde. Test sonucu ne eksi ne artı. Personelimizin testi yapılacak ama kendisi belediyede değil. Herkeste olabilir, belediyede de, tapuda da, hastanede de olabilir, sizde de olabilir, bende de olabilir. Belediyede oldu diye kıyamet koparmaya gerek yok. Şu an dünyada 500 milyon koronavirüs testi pozitif vaka var. Önlem alıyoruz. Tedbir alıyoruz, bunun için de geziyoruz zaten. Personelimiz izindeydi, eşinden dolayı şu an karantinada. Keşan’da apartman karantinası da, pozitif vakalar da var.”