Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda açılması planlanan “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”yla ilgili velilere yönelik bilgilendirme toplantılarının ilki dün yapıldı. 

5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik gerçekleştirilen toplantı, saat 11.00’de, Ahmet Yenice Ortaokulu Toplantı Salonu’nda başladı. Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Ahmet Yenice Ortaokulu Müdürü Vedat Parlatıcıbilek, Müdür yardımcısı Tolga Anbarcı ile veliler katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, müdürlük olarak yeni eğitim-öğretim yılında okullarda açılması planlanan “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”yla ilgili ciddi bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Bunun en önemli ayaklarından bir tanesi de velileri ve öğrencileri bu konuda bilgilendirmek. Bu toplantılar müdürlüğümüz tarafından diğer okullarda da devam ettirilecek. Burada velilerimize kursların içeriği ve işleyişiyle alakalı bilgiler vereceğiz. Bu konuda okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin kurslara büyük bir ciddiyet ve özveriyle yaklaşacağını biliyoruz. Bu kurslarımızı velilerimiz ile işbirliği içerisinde yürüteceğiz. Öncelikli hedefimiz, tüm okullarımızda bu takviye kurslarını açmak. Bu konu hakkındaki tüm dokümanları da Keşan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde de paylaşacağız. Okul idarelerimiz açılacak olan kurslarda öğrencilerimizi, hafta içi okul ciddiyetinde takip edecekler. Devamsızlıkları gerekirse mesaj yoluyla velilere bildirecekler.” dedi.

HER AY TESTLER YAPILACAK

Kursların 10 öğrencinin başvurması ile her dersten açılabileceğini dile getiren Erarslan, şunları söyledi: “Kurstaki öğrenci sayısı 10 ila 20 kişi arasında değişecek. Biz bu kurs süresince deneme sınavları gerçekleştirerek, bu sınav sonuçlarının analizlerini yapacağız. Öğrencilerimizin varsa bilgi eksiklikleri giderilecek. Kurslar yönerge doğrultusunda açılıp, yürütülecek. Kursta öğrencilerimizin edindi bilgi ve becerileri ölçmek ve değerlendirmek amacıyla aylık kazanım temelli testler yapılması planlanıyor. Bunun yanında akademik başarı kadar öğrencilerimizin sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif yetenekleriyle ilgili kurslarda açmak mümkün. Okullarımızda yeterli ilgi ve başvuru olması durumunda bu tip kurslarda açacağız.”

KURSLAR, BİLGİ EKSİKLERİNİ GİDERECEK

İlker Erarslan, mezun ve örgün eğitim dışında kalan gençlere yönelik kurslar açılacağını da kaydederek, “Bu kurslar Halk Eğitimi Merkezi takviyesiyle açılacak. Bütün kurslarımızda rehber öğretmen kanalıyla rehberlik hizmetleri aktif bir şekilde sunulacak. Tüm velilerimizin bu kurslar ve içeriği hakkında bilgi sahibi olması kafalarda herhangi bir soru işareti bırakmayacaktır. Okullarımızda müfredatla paralel bir şekilde yürütülecek takviye kursları, varsa bilgi eksikliklerini gidermiş olacaktır. Buna yönelik geçen hafta okul müdürlerimizle yapmış olduğumuz toplantıda bu konuları ele aldık. Okul idareleri bu yönde çalışmalarına başladı. İlerleyen dönemde bunun hangi seviyede olduğunu tekrar masaya yatıracağız. Akabinde de inşallah tüm okullarda bu takviye ve destekleme, yetiştirme kurslarını açıp, öğrenci ve velilerimizin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.