AYGÜL KONAR

Yiğit, devam eden koronavirüs salgını dolayısıyla bulaşma riskine karşılık bu yıl camilerde teravih namazı kılamayacağını bir kez daha hatırlattı.

“CAMİLER AÇIK OLDUĞU İÇİN PROGRAMLARIMIZI GÜNDÜZLERİ YAPACAĞIZ”

Allah katında çok üstün bir değeri olan ve içerisinde Kadir Gecesi gibi önemli bir geceyi barındıran Kur’an Ayı olan Ramazan’ın başladığını belirten Mehmet Yiğit, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'in indirildiği Ramazan Ayı ile ilgili Allahüteala Bakara Suresi 183.ayetinden itibaren geniş bilgi veriyor. Burada kimlerin oruç tutup kimlerin tutamayacağı teferruatlı olarak anlatılıyor. Peygamber efendimizin ifadesiyle; ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş’ ayı olan mübarek Ramazan Ayı’na bizi sağlıkla ulaştıran rabbimize hamdediyoruz. Devam eden salgın hastalık dolayısıyla bulaşma riskine karşılık bu yıl camilerimizde teravih namazı kılamayacağız. Camiler açık olduğu için programlarımızı gündüzleri yapacağız. Bildiğiniz gibi geçen yıl Ramazanda camilerimiz tamamen kapalı idi” ifadelerine yer verdi.

YİĞİT, RAMAZAN AYI BOYUNCA YAPILACAK PROGRAMLARDAN BAHSETTİ

Keşan İki Minareli Çarşı Camii’nde 12 Nisan 2021 Pazartesi günü mukabeleye başladıklarını ve merkezi yayın ile tüm camilere yayın yaptıklarını söyleyen Yiğit, “Ramazan boyunca her gün saat 12.30’da Merkez Camii’nden mukabele programımız devam edecek. İkindi namazlarından önce camilerimizde hocalarımız tarafından sohbetler yapılacak. Hocalarımız sabah namazlarında da kendi camilerinde mukabele okuyacak. Bayan hocalarımız bayan kardeşlerimiz için zoom programı üzerinden mukabele okumaya başladı. Hergün Keşan İlçe Müftülüğü Facebook hesabından saat 11.00'de mukabele programı okunmaya başlandı.Yine ‘kesanmuftulugu.adrb’ instagram hesabından aile ve dini rehberlik büromuz yayınlarına devam ediyor. Diyanet TV her gün 00.00-04:30 ve 15.00'te mukabele programları yayınlayacak. İsteyen kardeşlerimiz evlerinden bu mukabele programlarına da katılabilir” açıklamalarında bulundu.

“BU AYDA CENNET KAPILARI AÇILIR, CEHENNEM KAPILARI KAPANIR”

Ramazan Ayı’nda eskiden olduğu gibi toplu iftar yemeklerinin verilmeyeceğini söyleyen Mehmet Yiğit,Devam eden salgın hastalık dolayısıyla azami derecede kendimize ve çevremize karşı hassas olmamız gerekiyor. Fakirlere ve muhtaçlara yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz ilçe müftülüğüne gelerek veya cami imamlarımıza müracaat ederek yardımlarını yapabilir. Biz onlar adına aracı olup, yardım kolileri veya nakit olarak vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardım yapıyoruz. Ramazan aynı zamanda paylaşma ayıdır. Bu mübarek ayda yapılan hayır ve hasenatlar diğer aylara göre kat kat fazla sevap getirir. Bu ayda yine peygamber efendimizin ifadesiyle şeytanlar zincire vurulur. Cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Bu mübarek ay geçmişimizi gözden geçirip, geleceğimiz için planlar yaparak Ramazanın manevi havasından faydalanmamız için iyi bir fırsattır. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Ayı Mübarek olsun” şeklinde konuştu.