Edinilen bilgiye göre 1980 yılında deniz kuvvetlerinden emekli olan 3 çocuk babası 73 emekli Astsubay İsmail Çiftçioğlu, evine kalorifer sistemi kurdurmak için annesinin 100 yıllık dikiş makinesini ve Yavuz Gemisi’nin sancak fenerini satılığa çıkarttı.

2003 yılından beri solunum yetmezliği hastalığı ile mücadele ettiğini ifade eden Çiftçioğlu, “2003 yılından beri solunum yetmezliği hastasıyım. Cihaza bağlı yaşıyorum. Evde sobayla ısınıyorum. Sobanın gazı bizim gibi hastalara zarar. Bu yüzden evime kalorifer sistemi döşetmek istiyorum. Kuru emekli maaşı ile bu olmuyor. O yüzden Yavuz gemisinin elimde bulunan sancak feneri ve anneme ait 100 yıllık dikiş makinesini satılığa çıkarttım. Bu sayede evimi kaloriferli yapacağım.” dedi.
1. Dünya Savaşı’nı başlatan gemi olarak bilinen Yavuz gemisinin 1976 yılında Gölcük’te hurdaya ayrıldığını ifade eden Çiftçioğlu, “Yavuz gemisi 1976 yılında Gölcük’te hurdaya ayrıldı. Geminin parçaları depoya kondu. Dönemin komutanı tarafından bazı parçalar personele hediye edildi. Bana da fener düştü.” dedi.
Sobadan çıkan karbon monoksit gazının eşinin hastalığına zarar verdiğini ifade eden Hayriye Çiftçioğlu kalorifer döşenirse eşinin daha rahat edeceğini ifade etti.