DİSK Genel İş Sendikası Keşan İş Yeri Temsilciliği, sendika genel merkezi tarafından taşeron sisteminin kaldırılması için başlatılan imza kampanyasına Keşan’dan destek veriyor.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi haklı talebinin destekçisi olduklarını ve topladıkları imzaları genel merkezlerine ileteceklerini bildiren DİSK Genel İş Sendikası Keşan İş Yeri Temsilcisi Kamil Tunca, imza metninde yer alan açıklamayı şöyle paylaştı:

“Kamuda kadrolu işçilerle yan yana çalışan, aracı şirket değişse de aralıksız çalışmaya devam eden taşeron işçiler, adalete ve vicdana aykırı bir şekilde asgari ücretle sefalet koşullarında yaşamaya çalışmaktadırlar. Kamu hizmetleri sürekli, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin bütün işçiler, daimi iş niteliğindedir. Bu nedenle kamu hizmetlerinde taşeron çalıştırılması hukuka uygun değildir. Mahkemeler, verdikleri kararlar ile bu haksızlığı tescil etmektedirler. Bu haksızlığın toplum vicdanında yara oluşturması üzerine 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekilliği seçimi öncesinde hükümetimizi oluşturan parti de dahil şu anda TBMM’de yer alan bütün siyasal partiler taşeron işçilerin kadroya alınacağına dair vaatlerde bulunmuştur. Oluşan bu mutabakata uygun olarak asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın kamuda, şirketler aracılığıyla çalıştırılan tüm işçilere kadro verilmesi için gereğini arz ederiz.” 

Tunca, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için herkesi söz konusu metne imza atmaya davet etti.