Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın komutanlarından, devlet ve siyaset adamı İsmet İnönü, aramızdan ayrılışının 39. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

İnönü’nün vefatının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Av. Ufuk Kanışkan, İnönü’nün anısını yıpratma çabalarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı büyük kurtuluş mücadelesini yıpratma çabaları olduğunu vurguladı.

 

Kanışkan, açıklamasında şunları söyledi:

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyet’nin İkinci Cumhurbaşkanı, partimizin ikinci genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayarak Lozan Antlaşması’nı imzalayan, hayatını ülkesine ve milletine adayan değerli siyaset adamı İsmet İnönü’nün ölümünün 39. yıldönümü.

İsmet İnönü, Atatürk ve diğer silah arkadaşlarıyla birlikte, çökmüş bir imparatorluktan çağdaş bir cumhuriyet devleti yaratmış ve ölümüne kadar kendisini Türk Ulusunun hizmetine adamıştır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’na önemli katkıları tartışmasızdır. Her fırsatta O’nun anısını yıpratma çabaları aslında bu büyük mücadeleye yönelik karalama çabalarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve gelişmesinde önemli roller üstlenen, demokrasinin yılmaz savunucusu olan İsmet İnönü, ulusumuza verdiği üstün hizmetleri ile her zaman şükranla anılacaktır. Bizler de bu büyük asker, siyasetçi ve devlet adamını sonsuz saygı ve şükranla anıyoruz.