Belediye Başkanı Özcan’dan, inşaat

başıboşluğu eleştirilerine yanıt:

“Anafartalar Caddesi’nde çalışmalar

elle yapıldığı için yavaş yürüyor”

 

Kerşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetemizin dünkü sayısında yer alan “Keşan Belediyesi’nin duyarsızlığı tepkiye neden oluyor. Söz konusu inşaatsa trafiğin, can ve mal güvenliğinin hiçbir önemi yok” başlıklı haberimiz üzerine yaptığı açıklamada, özellikle Anafartalar Caddesi’nde ortaya çıkan bu sorunun bir talihsizlik sonucu meydana geldiğini ifade ederek, “Bunun bütün sıkıntısını Keşan halkı olarak biz hepimiz çekiyoruz. Çalışmalar daha 10 gün kadar sürecek. Yoks,  saldım çayıra mevlam kayıra diye bir şey söz konusu değil.” dedi.

HER ŞEY ELLE YAPILIYOR

Söz konusu alanda kazı çalışmalarına başlanmasının ardından Anafartalar Caddesi’nin altında büyük bir oyuk oluştuğunu ve bu durumun yolun bu bölümünün dolgu olmasından kaynaklandığını söyleyen Özcan, şöyle konuştu:  “Şu an için bu bölgede en öncelikli olan can güvenliği konusu. Burada şu ana kadar yapılan çalışmalarda iş makinaları kullanılamadı. Bu nedenle iş uzun sürdü. Her şey elle yapılıyor ve bu nedenle yavaş yürüyor. Evet belki birkaç kişi rahatsız olacak ama müteahhit de başlattığı inşaat çalışmasını yapmasın mı?”

SIKINTIYI HEP BERABER ÇEKİYORUZ

Açıklaması ile müteahhidi savunmadığını ancak onun da şu an için başka yapacak bir şeyinin olmadığını söyleyen Özcan, “Bu tür çalışmalar sırasında sıkıntılar yaşanıyor. Benim evimin yanında da inşaat çalışması yapıldı ve aylarca sabahları çekiç sesleri ile uyandım. Bunlar olacak şeyler. Kim ister işe başlarken böyle bir olumsuzlukla karşılaşsın. Sıkıntıyı hep beraber çekiyoruz. Saldık çayıra mevlam kayıra diye bir şey yok. Sabah ve akşam belediyemizin yetkili birimleri gerekli kontrollerini yapıyor. Evet işler biraz yavaş yürüdü ama en önemli olan can güvenliği.  Normal şartlarda 10-15 günde bitecek işler böyle talihsizliklerle daha uzun sürebiliyor” diye konuştu.

10 GÜNE KALMAZ BİTER

Özcan, en son geçen Cuma günü müteahhiti çağırarak konuştuğunu ve bu işin en kısa sürede bitirilmesini istediğini de belirterek, “Sanırım 10 güne varmaz bu sorun ortadan kalkacak” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, diğer cadde ve sokaklardaki inşaatlarda yaşanan tedbirsizlik ve başıboşluk iddialarıyla ilgili olarak ise bir açıklama yapmadı.