Başbakan Erdoğan’ın Keşan mitingi öncesi gözaltına

alınan gençler, tepkilerini basın toplantısıyla dile getirdi:

 

 “İnsanların gözünde rencide olduk”

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Aralık 2013 Pazar günü gerçekleştirdiği Keşan mitingi öncesi gözaltına alınan 13 kişi arasında bulunan bazı gençler, dün Şehitlik Parkı’ndaki Sera Cafe’de basın açıklaması yaptı.

 

Saat 15.45’te biraraya gelen gençler, hiçbir neden gösterilmeden ve üzerlerinde hiçbir suç unsuru bulunmadan gözaltına alınmalarına anlam veremediklerini, Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldukları sırada ve sonrası da bu konu hakkında herhangi bir cevap alamadıklarını söylediler.

GEMİCİ: BAŞBAKANI DİNLEMEYE GİDECEKTİK

Açıklamada ilk olarak konuşan Taylan Kıvılcım Gemici, miting öncesi her vatandaş gibi kendilerinin de Başbakan'ı dinlemek için alana girmek istediklerini dile getirerek, alana grup halinde gitmediğini, diğer arkadaşlarına giriş yerinde denk geldiğini, girerken ellerinde herhangi bir suç unsuru oluşturacak alet ya da pankart bulunmadığını aktardı.

Bizler 2-3 arkadaş Başbakanı ciddiye almadığımız halde sadece dinlemeye gitmiştik, ancak ona bile izin vermediler. diyen Gemici, üst araması sırasında hiçbir şey denilmeden ekip aracına bindirilerek Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüklerini bildirdi.

TAHAMMÜLLERİ YOK

Taylan Kıvılcım Gemici şöyle devam etti: “Emniyet Müdürlüğü'ne getirildik ve diğer arkadaşlarımız da çeşitli noktalardan alınarak getirildi. Neden geldiğimizi sorduk ancak sadece 'Bize öyle emir geldi' deniliyor başka da bir şey yok. 2 saat boyunca orada tutulduk. Bizlere bir tutanak imzalatıldı. Tutanakta sadece '08.12.2013 günü saat 15.00 sıralarında Başbakanlık korumaları ve ...., ..., kod nolu ekipler tarafından arama noktasında Polis Merkezi Amirliğine getirilen ... isimli şahıslar Polis Amirliğimizde kimlik tespitleri yapılmış, UYAP, GBT sorgulamaları yapıldıktan sonra şahısların aranan şahıslardan olmadığı anlaşılmış, C. Savcısı ....'e bilgi verilmiş, şahısların kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Polis Merkezi Amirliğimizden serbest bırakılmış, ayrıca şahıslar Avukat .....'e teslim edildiğine dair bu tutanak imza altına alınmıştır.' yazıyordu. Bizim orada diğer insanlardan hiçbir farkımız yoktu. Sadece oraya Başbakanı dinlemeye gittik, ancak onların buna bile tahammülü yok. 14.30 gibi alındık 16.00 sıralarında avukatımız sayesinde serbest bırakıldık. Artık Türkiye'de bir özgürlüğün kaldığını düşünmüyoruz. CHP ve MHP'nin afişleri bile kapatıldı. Açıkçası buna tepki göstermek değil orada bulunmak bile onlara korku sebebi olmuştur.”

Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Gemici, “Bugüne kadar AK Partililer de dahil bize eleştiri yapanlar da oldu. Zaten orada protesto yapma gibi şansımız da yoktu. Öyle bir niyette de bulunmadık. İkişer üçer kişi gözaltına alındık. Bizleri gören kişiler de 'Ne yaptı bunlar' dercesine bakmaya başladılar. İnsanların gözünde rencide olduk.” dedi.

KILIÇ: BİZİ MUHAFAZA ALTINA ALMIŞLAR

Gözaltına alınan gençlerden birinin minibüs durağından alındığını ifade eden Buğra Kaan Uranoğlu da avukatları olmaması durumunda Başbakan Keşan'dan ayrılmadan salınmayacaklarını kaydetti.

Gözaltına alınanlardan birini tanımadıklarını ve kendisine “Sen neden getirildin?” diye sorduklarını belirten Benay Işıl Kılıç da şunları söyledi: “Bir abi geldi en son. Neden alındığını sorduğumda o kişi de 'Hiçbir fikrim yok. Kendim AKP'liyim. Köyden geldim mitingi izlemeye. Üzerimde 3 tane cep telefonu buldular. Bu yüzden beni aldılar.' dedi. Kendisini anlatamadığını ve Emniyete getirildiğini söyledi. Emniyette bulunan bir polis memuruna neden alındığımızı sorduğumuzda kendisi 'Hayır gözaltında değilsiniz. Biz sizi muhafaza altına aldık.' dedi. Bizi korumak için almışlar. Ama kimden neden korudular onu da bilmiyoruz. Ben miting alanına üzerimde Atatürk resimli tişört ile gittim. Atatürk tişörtü olduğu için aldılar. Ancak Atatürk tişörtü giymek bu ülkede suç değil.”