İpsala Belediyesi 2016 Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı 7 Mart 2016 saat 19.00’da belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

KERMAN YILIN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Mart ayı meclis toplantısı öncesinde belediye meclis üyelerine ve meclis toplantısına katılanlara kısa bir açıklama yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman Edirne TV'nin geleneksel yılın enleri ödül törenin de kendisini yılın belediye başkanı seçerek ödül verdiklerini paylaştı. Bu konuda E TV’ye teşekkürlerini ileten Kerman, “Ben bu ödülü değerli meclis üyelerin ve sevgili İpsala halkım adına aldım. İlçemiz için gurur verici bir şey hayırlı uğurlu olsun” dedi

2016 yılı Mart ayı meclisi açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesinde belediyenin 2016 yatırım programında yer alan Evsel Atık Arıtma Tesisinde kullanılmak üzere borçlanmasının yapılıp yapılmamasının karara bağlanması görüşüldü.

BORÇLANMA KARARI GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

Belediye bütçesinin yetersizliği sebebi ile tesisin yapılabilmesi için belediyenin borçlanması gerektiğini öne süren belediye meclis başkanı Mehmet Kerman bu nedenle de borçlanmanın yapılıp yapılmaması konusundaki gündem maddesini meclis onayına sundu.

Bu konuda meclis üyelerinin arasında yaşanan kısa bir gerginliğin ardından gündem maddesi oylamaya sunuldu. Nuri Kavakkorulu, Halil Temizcan ve Gürel Kale’nin ret verdiği gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

GENÇLİK MERKEZİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin üçüncü maddesinde havaleli evraklar görüşüldü.

İlk havaleli evraklarda İpsala İmam Hatip Lisesi ile İpsala MYO arasında buluna hazine arazinin Halk Eğitimİ Merkezi olarak görünmesi nedeni ile daha önce mecliste ön izin verilen mevcut olan bu yerin imar plan değişikliği yapılarak gençlik merkezi olarak onaylanması meclisin onayına sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.

KAPALI PAZAR YERİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

İpsala Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünden gelen dilekçede yapılacak olan Kapalı Pazar yeri projesinde iller bankasının yapmış olduğu projede mevcut olan 24 dükkândan 9 m2 olanların küçük olması nedeni ile dükkânların genişletilmesi meclis kararı ile değiştirilerek İller Bankasına gerekli değişikliğin yapılması onaylandı. Dükkânların genişletilmesine karar verilerek gerekli plan değişikliğinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Birimlerden gelen havaleli evrakların görüşülmesinde İpsala Kaymakamlığın yürütmekte olduğu AB projesine İpsala Belediyesini de dâhil ederek ilçede mesire alanın bir bölümüne bisiklet yolu, oyun parkı yapılabilmesi için İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’e yetki verilmesi meclisin oyuna sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.

KERMAN: “RECEP GÜRKAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İpsala Belediye Meclis Başkanı Mehmet Kerman mesire alanı ile ilgili meclise bilgi aktardığı konuşmasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın İpsala’ya yapmış olduğu katkı ve hizmetlerden bahsederek konuşmasına şunları kaydetti:

“Çok değerli Edirne Belediye Başkanımız ve İpsalalı Hemşerimiz Recep Gürkan başkanımız ilçemizi ziyarete geldiğinde bizlere ilçemize katkı yapmak istediğini söyledi bende kendilerine ‘İpsalalısınız bu makam mevkiler gelip geçicidir sizlerden yaptığınız bu eserin yarın öbür gün yaşaması için mesire alanına giden yolun parke taşı yapılmasını istiyorum’ dedim. Sağ olsun o da kendi meclis toplantısında bunu karardan geçirmiş. Recep başkanımıza şahsım ve ilçe halkım adına belediye meclis üyelerim adına teşekkür ediyorum.”

İpsala Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün meclise sunduğu dilekçede evsel katı atık fiyatlarının oluşturulan komisyon çalışması sonucunda belirlenmesi meclisin onayına sunuldu.

Konu ile ilgili meclise açıklama yapan Meclis Başkanı Mehmet Kerman, GÜNEKAB’tan gelen yazı doğrultusunda belediyenin yükümlülükleri evsel katı atıkların tonlanması ve bunların ton başına fiyatlarının belirlenmesi gerektiği açıklamasında bulundu. Bunun üzerine öncesinde oluşturulmuş olan belediye meclis üyelerinden Ekrem Ege, Suat Batı, Nuri Kavakkorulu, Tarık Kalapkoğlu ve Yusuf İder’den oluşan komisyonun çalışmaları sonucunda fiyat tarifesinin Nisan meclisinde kararlaştırılması meclisin onayına sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

LİSANSLI DEPOCULUK İÇİN GEREKLİ PARA AKTARIMI OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

İpsala Belediyesinin şirketi olan İpsala Tarım ürünleri sanayi ve ticaret anonim şirketinin lisanslı depoculuk yapabilmesi için gerekli şartların yerine getirilmesi nedeni ile meclise sunulan dilekçede meclis kararı alınması gerekçesi ile belediyenin kasasından 37,500TL’nin şirkete aktarılması konusu meclis üyelerinin görüş ve önerilerine sunularak karara bağlanması istendi.

Konuyla ilgili meclise bilgi aktaran meclis başkanı Mehmet Kerman şunları ifade etti:

“Kara yokuş mevkiinde belediyemize ait olan tarlanın mahkeme sonucu değer tespiti yapılarak yeni kurulmuş olan ve lisanslı depoculuk yapmak üzere yola çıktığımız bu yerin belediyeye devredilmesi yönünde sizlerden yetki istemiştik. Ankara’dan Lisanslı depoculuğun başvurusu yapılabilmesi için en azından 1 trilyonluk sermaye gerekiyor. Bu sermayenin en az 50binTL’si nakit 950 bin TL’si de ya da yukarısı gayrimenkul olabiliyor. Bizler doğal olarak lisanslı depoculuk olarak yapacağımız bu yerin kurmuş olduğumuz anonim şirketinin olması gerekiyor. Bunun için sizlerden bu değer tespiti yapılmış olan yerin yeni kurmuş olduğumuz şirkete hibe edilmesi ve aynı zamanda biran önce Ankara’ya gidip Lisanslı depoculuk müracaatımızı yapmamız için en az 50bin TL’de hesapta nakit görünesi gerekiyor. Bizler bunun 12,500TL’sini şirket kurulurken zaten yatırdık. Geri kalan 37.500TL’sini İpsala belediyesinin kasasından şirkete aktarılması yönünde meclis kararı almamız gerekiyor. Bunun için 37.500TL’nin belediyeden kurulmuş olan şirkete aktarılması için sizlerin görüş ve düşüncelerini alarak oylamasının yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Oylamaya sunulan madde Nuri Kavakkorulu, Gürel Kale ve Halil Temizcan ret oyu kullanarak gündem maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı.

LİSANSLI DEPOCULUK MECLİSTE GERGİNLİK YARATTI

Birimlerden gelen havali evraklarda meclis üyelerin onaylamasına sunulmak üzere İpsala belediyesine ait olan iki adet tarlanın İpsala Tarım ürünleri sanayi ve ticaret anonim şirketine devredilmesi konusu meclisin görüşleri alınarak oylamaya sunuldu.

Gergin ve uzun tartışmalara neden olan bu madde de en çok söz alan ve konuya itiraz eden meclis üyelerinden Nuri Kavakkorulu’nun sesi yükselerek meclis başkanı Mehmet Kerman ve meclis üyelerinden Yusuf İder ile münakaşalar yaşamasına neden odu.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran meclis üyeleri merak ettikleri soruları meclis başkanına yönelterek endişelerini sordu ve konuyla olumlu olmuşuz fikirlerini paylaştılar.

Görüş alışverişlerinin sonunda oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Nuri Kavakkorulu, Gürel Kale, Halil Temizcan ret verirken Abdullah Naci Ünsal çekimser oy kullandı. Gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

İpsala’nın revizyon İmar planın belediye meclisinde görüşülmesi hususunda olan dilekçenin gerekli çalışmaların tamamların nedeni ile 2016 yılı Mart ayı meclisini 5 gün açık kalması ve yalnızca bu maddeyi görüşülmek üzere 11 Mart 2016 Cuma günü saat 19:00’da İpsala belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yeniden toplanarak görüşülmesi konusunda meclisin onayına sunuldu.

Birimlerden gelen havaleli evrakların görüşülmesindeki son dilekçe olan İpsala’nın revizyon İmar planın belediye meclisinde görüşülmesi 11 Mart 2016 Cuma günü saat 19:00’da belediye meclis toplantı salonunda tek madde ile yeniden toplanarak görüşülmesi kararı oy birliği ile kabul edildi.