DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, dün yaptığı açıklamada İpsala Belediyesi’nde işine son verilen sendika üyesi 4 işçinin işlerine geri dönmeleri ve konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi için bugün saat 12.00’de İpsala Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

“GÖRÜŞMELERDEN BİR SONUÇ ALAMADIK”

İpsala Belediyesi’nde DİSK Genel İş Sendikası üyesi 17 işçi bulunduğunu ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın ‘görülen lüzum üzerine’ diyerek 4 işçinin iş akdine son verdiğini kaydeden Şen, “Bu işçi kardeşlerimiz, arkadaşlarımız yıllarca İpsala Belediyesi’nde çalışarak hizmet verdiler. Yeni göreve seçilen Belediye Başkanı Mehmet Kerman, personel giderlerinin yüksekliğini ileri sürerek 4 işçinin iş akdini sona erdirdi. Biz sendika olarak işveren belediye başkanlarımızla diğer her konuyu konuşur ve ekonomik, sosyal ve diğer her türlü haklar konusunda görüşüp ortak bir uzlaşmaya varabiliriz ancak insanların var olan işine son vermek, onları işten çıkarmak ne insani ne vicdani ne de toplumsal vicdana sığar. Bu konuda Başkan Mehmet Kerman ile yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamadık. Gördüğümüz kadarıyla işçiyle, personeliyle arasına duvar çekmiş” dedi.

“SAAT 12.00’DE ATATÜRK PARKI’NDA BULUŞALIM”

İpsala Belediyesi’nde işine son verilen işçilerin bu durumu karşısında sessiz kalmayacaklarını da söyleyen Şen, şunları ifade etti: “20 Ağustos 2014 Çarşamba günü (bugün) işine son verilen bu arkadaşlarımızın sesini duyurmak ve onların işlerine tekrar dönmeleri için İpsala Atatürk Parkı’nda saat 12.00’de bir basın açıklaması yapacağız. Açıklamamıza tüm halkımızı ve konuya duyarlı kesimleri de bekliyoruz”