İpsala Belediye Başkanlığı ile TÜM BELSEN arasında geçen Cuma günü toplu sözleşme imzalandı.

TÜM BELSEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol’un da katıldığı toplu sözleşme görüşmeleri, İpsala Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada konuşan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, “Değerli arkadaşlarım her fırsatta belirttiğim gibi emek en yüce değerdir. Çalışan hakkını almalıdır diyoruz. Çalışan hakkını almaya çalışırken, görevinin bilincinde ve sorumluluğunu almalıdır. Eğer sadece parasal çıkarlar için sendikacılık yapılıyorsa veya sendikaya üye olunuyorsa bu da bana göre çok yanlış bir sendikacılık anlayışı. Sendika ve sendika üyelerinin siyasal bilinci de olmalıdır. Emeğin en yüce değer olduğunu düşünüyorsak, o en yüce değeri savunacak olan ve savunanların yerinde yer almalıyız. Emeğin en yüce değer olduğunu savunmayan, emeğin ve emekçinin hakkını vermeyen siyasal iktidarların yanında yer almak, onlarla beraber hareket etmek sendikacılık anlayışıyla bağdaşmaz diye düşünüyorum. Her çalışan, çalışmanın bedelini almalıdır.” dedi.

“İŞÇİLERİMİZİN EN İYİ ÜCRETİ ALMALARINA ÖZEN GÖSTERDİK”

Karagöz, sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanı olduğum günden beri gerek 1999-2004, gerek 2009-2014 dönemlerinde çalışanın, belediyemizin koşulları içerisinde en iyi şekilde ücretle takviye edilmesine özen gösterdik. Her zaman söylediğim gibi, sizlerden şunu istedim. Herkes, aldığı ücreti hak edecek ve kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde davranacak. Ve her zaman kendinizi düşünün dedim. Kanunsuz bir iş talebinde hiç bulunmadım. Her zaman, dedim.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN MEMURLARISINIZ!”

Memurların, almış olduğu görevleri, layıkıyla yerine getirmek zorunda olduğunu kaydeden Mehmet Karagöz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin memurlarısınız. Kanunlara, yönergelere, genelgelere uymak zorundasınız. Almış olduğunuz görevin sorumluluğunu yerine getirmek zorundasınız. gibi söylemler bizi toplum olarak olumsuzluğa götürür. Personelin ücretleri konusunda çok büyük fedakârlık yaptık.”

İMZALAR ATILDI

Ömer Salih Erol da yaptığı konuşmada böyle bir toplu sözleşme töreninde İpsala Belediye Başkanı ve personeliyle birlikte olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Erol, emek ve demokrasi mücadelesinde sendikal örgütlenmenin önemli rol aldığını belirtti.

Toplu sözleşmede karşılıklı imzaların atılmasının ardından, Ömer Salih Erol, Karagöz’e plaket takdim etti. Mehmet Karagöz de Erol’a İpsala ziyareti adına plaket takdim etti ve İpsala Pirinci verdi. Tören toplu fotoğraf çekilme ile son buldu.