Her yıl Mayıs ayında yapılan ancak havaların yağışlı olması nedeniyle Mayıs ayında yapılamayan İpsala Dallığı, 22 Haziran 2014 Pazar günü gerçekleştirildi.

Hıdırellez Bayırı mevkisinde yapılan dallığa; İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Keşan Orman İşletme Müdürü Sabahattin Canbakkal, ilçede bulunan bazı daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Oldukça kalabalık katılımın olduğu dallık şenliğinde İpsala Belediyesi tarafından pilav üstü döner ile ayran ikramında da bulunuldu.

Dallık şenliği ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Baharın gelişini müjdeleyici ve hıdrellez bayırında yapılan etkinlikler aşırı yağışların sık sık olmasından dolayı ikinci defa ertelediğimiz dallığı, şartlar ne olursa olsun yapmaya karar verdik. Mevsim şartlarından dolayı biraz gecikmeli olmasına rağmen güzel bir ortam içerisinde tüm ilçe halkımızla beraber güzel bir gün geçiriyoruz. ”dedi

Hıdrellez Bayırı’ndaki özverili çalışmalarından dolayı Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne, Eren İnşaat Firması sahibi, yönetici ve çalışanlarına ve Belediye personeline teşekkür eden Kerman, “Orman alanının içerisindeki yollarımızın bakımı ve stabilize çekilmesi ile yollarını yaptık. Çoluk-çocuğumuzun vakit geçirebileceği bir alan temin ettik. Bundan dolayı da çok mutluyum.  İnşallah daha güzellerini ilçe halkıma sunmak adına var gücümle çalışacağım.  İnşallah bir proje yapıp ağaçlarımızın etrafına yürüyüş alanları yapacağız, çocuk parkları yapacağız, spor kompleksleri yapacağız. Ve böylece sabahleyin evde kahvaltısını yapmak isteyen vatandaşlarımız burasını özleyecekler. Haftayı iple çekecekler. Buraya gelip, çoluk-çocuğuyla kahvaltı, akşam yemeklerini yapacaklar. Onlara güzel bir ortam sunduk. İnşallah onlarda en güzel şekilde burada günlerini geçirirler.” şeklinde konuştu.

Mehmet Kerman, buradaki doğal ortamı bozmadan, ‘kendin pişir-kendin ye’ ortamının yaratılacağı ağaçtan yapılmış güzel bir restoran yapmayı düşündüklerini de vurguladı.

Kerman sözlerini şöyle tamamladı: “Biz burada ailelerimizle birlikte eğlenirken dört noktada da vatandaşlarımıza pilav üstü döner ve ayran ikramında bulunduk. İnşallah onlar da bu hizmetimizden memnun kalmışlardır. Geleneksel dallığımızı daha güzel hizmetlerle birlikte devam ettireceğiz.”