*İpsala Gümrük Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen bir TIR’da piyasa değeri 10 milyon TL olan 165 kilo eroin ele geçirildi. Eroinin, İpsala Gümrük Kapısı’nda bir defada ele geçirilen en yüksek miktarda olduğu belirtildi.

 

 

 

::::::::::::::::

İpsala Gümrük Kapısı’nda 2012 yılının son operasyonunda, 165 kilogram eroin elegeçirildi.


KARTAL BAŞI DAMGALI PAKETLERDEN EROİN ÇIKTI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala Sınır Kapısı’ndan 29 Aralık 2012 Cumartesi günü Yunanistan’a çıkış yapmak isteyen Bulgar plakalı TIR, gümrük ekipleri tarafından kontrol amaçlı olarak x-ray tarama cihazına gönderildi. Tarama sonucu TIR’ın dorsesinde olağandışı bir yoğunluk tespit eden ekipler araçta detaylı arama yaptı. Aramada, dorsenin tavan kısmında kanal şeklinde oluşturulmuş bir gizli bölmede, üzerinde kartal başı damgası olan paketler bulan ekipler, paketleri açarak yaptıkları inceleme sonucu paketlerde eroin olduğunu belirledi.

İPSALA GÜMRÜK KAPISI’NDA REKOR
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı inceleme sonucu TIR’ın dorsesinde 178 paket içinde 165 kilo eroine el kondu. Piyasa değeri 10 milyon lira olan 165 kilo eroinin, İpsala Gümrük Kapısı’nda bir defada ele geçirilen en yüksek miktar olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili olarak araç sürücüV.S.S. hakkında Türk Ceza Kanunu ve 2313 sayılı Uyuşturucu İle Mücadele Kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen V.S.S., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.