İpsala Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2012–2013 eğitim ve öğretim yılında açılan kursların kurs sonu sergi ve belge töreni geçen cuma günü yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törenin ilk konuşması kursiyerlerden Seval Güzel Türker tarafından yapıldı. Türker, konuşmasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurslarının öneminden, insan becerisine sağladığı katkılardan bahsederek, destekte bulunanlara teşekkür etti. Daha sonra söz alan Kurs Öğreticisi Şerife Özkaynak da kendilerini sergi açılışında yalnız bırakmayan başta İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

117 KURSA KATILAN 2 BİN 300 KURSİYER BELGE ALDI

İpsala Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Özkul ise konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını seven, görevini en iyi yapandır.” sözü ile başladı. Okuma-yazma kurslarının, açık öğretim, lise ve ortaokul hizmetlerinin sadece halk eğitimi merkezlerinde yapıldığını belirten Özkul şöyle dedi:  “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bazı kursları ilk defa açtık. Belde ve köylerimizde geçen yıl bizi duyamayan, Kaymakamımızın aldığı işitme cihazı ile dün bizim sesimizi duyan ve tebessümle teşekkür eden, iki gün önce, kursun açıldığı ilk günlerde:”Müdürüm bu düğmeyi ben diktim derken şimdi bu şalvarı ve entariyi diktim giyeceğim“ diyecek kadar beceri kazanan engelli kendine güvenen kursiyerlerimizle karşılaştık. Diksiyon kursunda eline mikrofonu ilk aldığında titreyen fakat ikincide bülbül gibi konuşan, aile eğitiminde ben bugüne kadar çocuğuma yanlış davranıyormuşum diyebilen, taekwondo, karate, kurslarına katılan öğrencilerimizin velilerinin dediğini, takı kursunda küçücük boncuklarla uğraşırken kendinden geçenleri, aşçı çırağı kursundaki hoş yemek kokuları, bir doktorumuzun kış günü saat sekizde sağlıklı beslenme dersi vermesi, dikiş ve nakış kurslarında gece-gündüz yapılan hummalı çalışmaları, Mis Sabunu’nun çiçeklere dönüştüğünü, Sayın Kaymakamımızın sözünden sonra kurbağa ile çeltiğin salyangoz kabuğunun içinde biz “İpsala’nın sembolüyüz” dercesine böbürlendiklerini, Belediye Başkanımızın cümlesi, Belediye Kültür Müdürümüzün 200 adet siparişi, darbuka kursumuzdaki çocuklarımızın davranışlarının değişmesi bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor.

Geleneksel El Sanatları ile ilgili Bulgaristan ile ortaklaşa hazırladıkları projenin onaylandığını ifade eden Hasan Özkul, “Eylül 2012’den 5 Haziran 2013’e, kadar 117 kursumuzdan 2300 kursiyerimiz faydalanmıştır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BELGELERİ VERİLDİ

Kursiyerlere belgelerini veren İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Kursiyerlerimize kurslarımıza zevkle ve heyecanla katıldıkları için teşekkür ediyorum. Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum.117 kurstan 2300 kursiyerin belge alması Halk Eğitiminin önemini ortaya koymaktadır” dedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kendi binasına kavuşmasının zaruri olduğunu ifade etti.

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Belge töreninden sonra Belediye Düğün Salonunda hazırlanan serginin açılışı İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün eşi Esra Gürbüz ile Garnizon Komutanı P.Yarbay Rauf Öztürk’ün eşi Aylin Öztürk tarafından yapıldı. Sergiyi gezen Gürbüz, kursiyerlerden sergileri hakkında çeşitli bilgiler aldı ve kursiyerleri tebrik etti.

Festival havasında gerçekleşen sergiye kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasiler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.