Doğalgaz abonelik kampanyası başlatılan ve başvuruların hızla devam ettiği İpsala’nın Kaymakamı Eyyup Özdemir, kampanya kapsamında Keşan ile İpsala’nın kıyaslanmasını onaylamadığını belirtti.

Keşan ile yarış içerisine girildiği yönündeki söylentileri doğru bulmadığını ifade eden Kaymakam Özdemir, “Bu karşılaştırmalardan rahatsızız. İpsala olarak doğalgazı getirmeyi istiyoruz. Gayretimiz bu yönde. Her ilçenin kendine göre dinamikleri var. İpsala olarak, tüm ileri gelenlerimizle birlikte, vatandaşımıza karşı olumlu bir fotoğraf vermeyi başardık diye düşünüyorum. Ümit ediyorum ki bunu sürdüreceğiz ve kısa bir süre içerisinde gereken sayıyı yakalayacağız.” diye konuştu.

Keşan’ın Edirne’nin en büyük ilçesi olduğunu ve İpsala’nın Keşan’daki ekonomik ve sosyal imkanlardan faydalandığını dile getiren İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, “Son günlerde Keşan başaramıyor, İpsala başarıyor gibi söylemler var. Bu tarz bir kıyaslamayı şık bulmuyoruz.” dedi.

TOKİ 2. Etap başvuruları için, başvuru yapacak kişilerin başvuru bedeli olan 4 bin TL’yi yatırırken, 335 TL’lik doğalgaz ön abonelik bedelinin de yatırılması şartını değerlendiren Özdemir, şunları söyledi: “Bu çok doğal bir şey. Modern bir konutta oturmayı tercih ediyorsunuz, ama ‘ben doğalgaz yakmayacağım’ diyorsunuz. Kat Kanunu mülkiyeti de açık. Neye karar verilirse, o yakıt kullanılır. İleri gelenlerimiz, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, ön abonelik bedellerimizi yatırdık. TOKİ konusunda itiraz edilecek bir şey göremiyoruz. Zaten vatandaşlarımızdan da herhangi bir itiraz yok. Şehirciliği geliştirecekseniz, tüm bunlar doğal.  Doğalgaza geçen yerlerde ilk zamanlarda bir direnç oluyor. Ama çok daha sağlıklı, ekonomik ve çevreci olduğu zaten daha sonra görülüyor. Bu hızla sürerse, gerekli rakamı çok rahat yakalarız. Eşitlikçi kalkınma adına gayret gösteriyoruz. Birkaç gündür İpsala’nın başarıp Keşan’ın başaramayacağı gibi bir fotoğraf ortaya konmaya çalışıyor. İdarecilik tarzım bu değil. İpsala Kaymakamı olarak, bizzat Keşan Kaymakamı ve Belediye Başkanının kahve kahve dolaşıp, vatandaşa çağrı yaptığını, göreve geldiğim ilk günden beri biliyorum.”

“ÖNCELİĞİMİZ İPSALA SINIR KAPISI’NDAN İSTİFADE ETMEK”

Yaklaşık 2 ay önce göreve gelen Özdemir, İpsala’da yabancılık çekmediğini söyleyerek, “İpsala’nın daha ileriye gitmesi için gayret içerisindeyiz. Eksiklerimiz var. Uluslararası karayolundan faydalanamıyoruz. Ayrıca İpsala Sınır Kapımız, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne açılan gerçekten tek kapısı. Çünkü Bulgaristan’ın birçok konuda derogasyon var. Tam üyelik kavramı içine oturabilmiş bir ülke değil. Ama İpsala Sınır Kapısı’ndan, ekonomik olarak istifade edemiyoruz. Birinci önceliğimiz, buradan daha fazla istifade edebilmek.Tüm gücümüzle birlikte buna odaklanmış konumdayız. Dilerim başarırız.” diye konuştu.