İpsala KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği)’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı.

İpsala Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve saat 10.30’da başlayan genel kurulda ilk olarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra, İpsala Kaymakamı ve Birlik Başkanı Mehmet Ali Gürbüz bir konuşma yaptı.

GÜRBÜZ: 2013 YILI PROGRAMIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

İpsala Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu yıl çok güzel bir yıl geçirdiklerini ifade eden İpsala Kaymakamı Gürbüz, “Valimizin katkıları ile köylerimizde, 600 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü’nün büyük katkılarını görmekteyiz. İl Müdürümüz Şengül Çildam’a teşekkür ediyorum. Kilitli taş döşeme işinde büyük mesafeler aldık. Hayali program yapmadan 2013 yılı programımızı gerçekleştirdik.” dedi.

PROJELERİ SIRALADI

Mehmet Ali Gürbüz, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin faaliyetleri içinde KÖYDES projeleri, İl Özel İdaresi kaynaklı hizmetler, beton parke taşı döşenmesi, stabilize çalışmaları, içme suyu,  projesi ile çöplerin toplanması, yeni konteynır alınması, Şişe Cam (ÇEVKO) ile yapılan protokol ile atık cam şişelerin toplanması ve geri dönüşümün sağlanması, muhtar ve vatandaşların bu konulara duyarlı olması gerektiğini, ancak çöp toplama konusunun da İşkur tarafından finanse edilmesi gerektiğini, hedeflerinin yürütülen işlerde bir adım daha ileri derecede kaliteyi yakalamak olduğunu belirterek, son olarak içme suyu kuyuları güneş enerji panelleri hakkında bilgi verdi, çalışmaların yoğun bir tempo ile yürütüldüğünü, Mart 2014 tarihinden sonra kapanacak olan 4 köy ile birlikte 20 köyün iş ve sorumluluğu bindiğini, 2014 yılı Yatırım Planı ve Çalışma Programının önemli olduğunu, 2013 yatırım programının tamamının gerçekleştirildiğini, çalışmaların hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

2014 YILI YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ

Birlik Müdürü Hüseyin Solak tarafından okunan 2014 yılı yatırım programı görüşülerek kabul edildi.

10 KÖYE GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİ KURULACAK

İçme Suyu çalışmalarında ise; Ahırköy içme suyu kuyusu açılması,16 köy içme suyu kuyu ve depolarının tel örgü ile çevrilmesi, 10 köye içme suyu kuyusuna güneş enerjisi panelleri kurulumu görüşüldükten sonra, oy birliği ile kabul edildi.

BÜTÇE 2 MİLYON TL OLDU

Daha sonra köy talepleri konusunda görüşmeler yapıldı. İpsala’nın köylerine; 50 Adet 800 / 400 Litrelik çöp konteyneri alımı, 16 köye konteynırların altlarına 400 adet beton koruma yapımı, Kumdere Köyü’ne 1 adet park yapımı, Ahırköy, Aliçopehlivan, Karağaç köylerine de içme suyu ve çöp tahsilatında %90’ın üzerine çıkmaları durumunda, köylerindeki uygun park yapımı veya parkların yenilenmesi, Tevfikiye Köyü - Sultan Beldesi arasındaki köprü genişletme, uygun görülecek köylere 20 bin m2 beton parke taşı alımı, Balabancık Köy Konağı mantolama dış cephe kaplama işlerinin yapılmasına karar verildi.

GELECEK 3 YILIN TAHMİNİ BÜTÇELERİ KABUL EDİLDİ

Gündem gereği 2014-2016 yılları tahmini bütçesinin görüşülmesine geçildi. Hüseyin Solak tarafından 3 yıllık tahmini bütçe kalem kalem okundu. Bütçe kalemleri üzerinde üyelerin soruları cevaplandırıldı. Gelir ve gider denk 2014 yılı bütçesi 2 milyon TL olarak, 2015 yılı bütçesi 2 milyon 100 bin TL, 2015 yılı bütçesi 2 milyon 205 bin TL olarak ayrı ayrı oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

BU YILIN EK BÜTÇESİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda 2013 Yılı Ek Bütçesi’nin görüşülmesine geçildi, Solak, ek bütçenin gerekçelerini anlattı, konu ile ilgili görüşüldükten sonra ayrı ayrı oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

ÇÖPE VE SUYA ZAM YAPILMADI

Toplantıda çöp toplama işletmesinin kar/zarar durumunun görüşülmesine geçildi. İlk önce Hüseyin Solak tarafından Temiz Köyüm projesi çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ardından 12 aylık faaliyet gideri ve geliri açıklandı. 12 aylık elde edilen 73.833,05 TL’lik gelir, 73.729,41 TL’lik gider bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda çöp toplama fiyatları da ele alındı. Aylık hane başına, köylerde birden fazla içme suyu abonesinin her birinden 3,00 TL olarak aynı fiyattan devam edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıya içme suyu işletmesinin kar/zarar durumunun görüşülmesi ile devam edildi.  Solak tarafından içme suyunun gelir ve giderleri anlatıldı. Genel olarak 12 ayda net 588 bin 369,92 TL gider yapıldığı, 571 bin 256,95 TL’lik gelir tahsil edildiği belirtildi. Üyeler tarafından içme suyu ile ilgili sorulara cevap verildi, yapılan gelir ve harcamalar oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 10. maddesinde içme suyu fiyatlarının görüşülmesine geçildi. İçme suyunda da herhangi bir zam yapılmama kararı oy birliği ile verildi.