İpsala’da TOKİ tarafından yaptırılan 194 adet sosyal konutun ruhsatları, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından TOKİ yetkililerine teslim edildi. 

İpsala Belediyesi tarafından geciktirildiği iddia edilen 194 konutluk sosyal konutun oturma ruhsatlarını TOKİ yetkililerine teslim eden Karagöz, belediye hoparlöründen yaptığı anonsta da konutların İpsala halkına hayırlı olmasını diledi.
İpsala’ya bağlı Kapucu Mahallesi Tekke Bayırı Mevkii’nde yaptırılan konutların oturma ruhsatlarını, Belediye Encümen toplantı salonunda TOKİ yetkilisine teslim eden Mehmet Karagöz, bu konudaki eleştirileri de cevapladı.

Basın toplantısında konuşan Karagöz şunları ifade etti: “Uzun süredir İpsala gündemini meşgul eden TOKİ Konutlarının oturma izin belgelerinin verilmesi ile ilgili Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarda ‘ruhsatı niye vermiyor’ diye eleştirilere muhatap oluyorduk. Ruhsatların gecikmesinin temel nedeni Belediye Başkanlığı değildir, TOKİ idaresi ile ilgili müteahhit firmanın kendi aralarındaki sıkıntılarından oluşan nedenlerdir. Daha önce de yaptığım açıklamada biliyorsunuz, inşaat ruhsatlarının iptali istenmiştir. Daha sonra tekrar yeniden bir inşaat mühendisi görevlendirildi. Bu inşaat mühendisinin görevinden sonra, daha önce verdiğimiz bütün ruhsatlar iptal edildi. Ve yeniden ruhsatlar düzenlendi. İskana gelince, iskan ruhsatı verilmesi için de yine ilgili yasaların dediği gibi, ‘geçici kabulü yapılan inşaatların ruhsatları verilir’ denilir. Bu süreç içerisinde de yine bu ruhsatların yani oturma, iskan ruhsatlarında TOKİ’nin ve ilgili firmanın mühendislerinin imzaları olması gerekiyor. Bu konuda TOKİ idaresiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde yine geçen hafta TOKİ idaresinden arkadaşlarımız geldi. Kendilerine bu durumu anlattık. Onlar da bir personeli görevlendirdiler. O personel geldi, ruhsatları aldı, ilgili teknik heyete tek tek imzalattırıldı.Oturma izniyle ilgili olarak imzalar gerçekleştirildi. Biz de teknik heyetin bu imzalarından sonra belediyenin ilgili teknik elemanlarıyla inşaatlarda da yaptığımız uygulamaları görerek, ufak tefek eksiklikler olmasına rağmen, kamuoyunu meşgul eden arkadaşlarımızın ruhsat verilmediği için evlerine yerleşemiyorlar iddiasına karşılık işleri TOKİ idaresi hızlandırdı.”

Oturma ruhsatlarının verilmesinin ardından noter huzurunda çekilen kura ile dairelerini belirleyen kişilerin su, elektik abone işlemlerini tamamladıktan sonra dairelerine taşınmaları bekleniyor. (İHA)