Kurban Bayramı, İpsala’da da coşkuyla kutlandı. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan resmi bayramlaşmaya CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala 4. Hudut Tabur Komutanı Rauf Öztürk, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İpsala İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Başar ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

GÜRKAN: HER BAYRAM İPSALA’DAYIM
Bayramlaşma töreninde konuşan Recep Gürkan, “Yine hep birlikte bir bayramı karşılamanın ve kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Siyasete girmenin benim açımdan en güzel taraflarından biri her bayramda İpsala'ya geliyor olmam. Gerçekten baba ocağında bulunmak, doğru dürüst nefes almak, doğduğumuz topraklarda ilçemizin güzel insanları ile bayram kutlamak ayrı bir keyif, ayrı bir mutluluk, ayrı bir heyecan.” dedi.
GÜRBÜZ: BAYRAM ZİYARETLERİ YAPALIM
Recep Gürkan'ın ardından kısa bir konuşma yapan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de şunları söyledi: "Bayramlar, işte böyle kalabalıkla güzel oluyor, bugün de geçmiş bayramlardan daha kalabalığız. Ne mutlu İpsalalılar olarak bir aileyiz. Bunu hep beraber hissedebiliyoruz. Bugünlerde yardımlaşmanın, dayanışmanın daha çok hatırlanması gerekir. Büyüklerin hatırlanması gerekir. Başta anne ve babalarımızdan başlamak üzere mutlaka bayram ziyaretleri yapalım. Şehit ailelerimizin mezarlarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim. Çevremizde yetim veya yalnız yaşayan insanlar varsa mutlaka onların kapısını çalalım, ihtiyaçları olup olmadığını soralım. Emin olun bayramı gerçekten hissedeceksiniz. Bayram olduğunu anlayacaksınız. O insanların hayır duaları bizim memleketimizi ayakta tutacak. Ben bu duygu ve düşünceler ile bu vatan için hayatlarını veren Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu yolda şehit verdiğimiz şehitlerimizi, ebedi hayata intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Şu anda yaşayan gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Vatan savunmasında görev alan, şu anda bizim rahatlıkla bayramlaşmamızı sağlayan güvenlik güçlerimizi şükranla anıyorum. Hepinize tekrardan selam ve saygılarımı sunuyorum, bayramınız kutlu olsun.”
KARAGÖZ: BAYRAMLAR ÇOK ÖNEMLİ GÜNLERDİR
Son olarak söz alan Mehmet Karagöz de bir bayramı daha büyük bir coşku içinde hep birlikte kutladıklarını belirterek, “Gerçekten İpsalamızda bayram törenlerinin çok ayrı bir anlamı var. Bölgemizde bulunan bütün insanlarımızla bayramın birinci günü bu meydanda toplanıp hep birlikte bayramlaşıyoruz. Bayramlar çok önemli günlerdir. Milli Bayramlarımız da dini bayramlarımız da Türk toplumunun ayrılmaz birer parçasıdır. Önemli olan bu bayramları bize armağan edenleri unutmamak, onları yad etmek, onların bize bıraktığı eserleri son damlasına kadar koruyabilmek, inançla, özgürce onlara sahip çıkabilmektir. Bayram sevginin, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın olduğu en önemli günlerdir." dedi.

ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, resmi bayramlaşma töreninin ardından, Kurban Bayramı nedeniyle Şehit Polis İbrahim Sever’in anne ve babasının yaşadığı Kapucu Mahallesi’nde evini ziyaret etti.
Şehit Polis İbrahim Sever’in anne ve babasının Kurban Bayramı’nı tebrik eden Gürbüz, Devletin her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu ifade etti. Şehit ailesini ziyaret İpsala Müftüsü İsmail Geyim’in okuduğu dua ile sona erdi.