HABER MERKEZİ

Uybaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Değerli İpsalalılar bilindiği üzere, İpsala Belediye başkanımız Sayın Mehmet Kerman’ın  çabaları ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadığlu'nun katkılarıyla İpsala Bayrambey Mahallesine bir Cami kazandırıldı. İsmi de Necmi Kadıoğlu'nun eşi olan Rabia Kadıoğlu Camii konuldu.

NECMİ KADIĞLU’NUN İFADELERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde İpsala'ya yardımda bulunan Necmi Kadıoğlu'nun referandum kampanyası için katılmış olduğu bir paneldeki skandal sözlerini dinledik, Kadıoğlu skandal konuşmasında; ‘Siz dik durun, içinizden hayır çıkartmayın, bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ta ki Abdülaziz’e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar.’  ifadelerini kullanmıştır.

Kadıoğlu konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü darbeci, Cumhuriyet'i düşman, Cumhuriyet devrimini yapan yurtseverlere de kanı bozuk demektedir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer, İpsalalılar ve Trakyalılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın hemşehrileri ve Cumhuriyet'in yıkılmaz savunucuları olarak Necmi Kadığlu'nun ifadelerini şiddetle kınıyoruz. 

Necmi Kadıoğlu'nun ifadeleri, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı kabul edilemez. Bu ifadelere karşın kuru bir özür de İpsala Halkınca kabul görmeyecektir, bu bakımdan, her ne kadar faydaları olmuşsa da, Bayrambey Mahallesinde bulunan Rabia Kadıoğlu Camiinin isminin İpsala Belediyesince derhal değiştirilmesi gerekmektedir. Burada görev ve sorumluluk tamamen İpsala Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman'a aittir.” dedi.