Önceki gün Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ve fener alayı, havai fişek gösterileri ile süren Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlamalarına bugünde büyük bir coşku içinde devam edildi.

KAYMAKAM EYYUP ÖZDEMİR, KUTLAMALARI KABUL ETTİ

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlamalarına bugün saat 09.30’da Kaymakam Eyyup Özdemir’in kutlamaları makamında kabul etmesiyle başladı.

BAYRAMA YOĞUN İLGİ VARDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91.yılı kutlama programına hava muhalefeti nedeniyle Kapalıspor salonunda devam edildi.

Törenler saat 10.30’da İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, Garnizon Komutanı P.Yarbay Dinçer Dinç ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından törene katılanlar ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam önemini belirten konuşma İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir tarafından yapıldı.

ÖZDEMİR, “TARİH BİR MİLLETİN HAFIZASIDIR”

Özdemir, konuşmasına “Bugün genç cumhuriyetimizin varlığına ve bekasına vatansever, cömert ve fedakâr katkılarda bulunmuş İpsala’mızda da Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutluyoruz.”diyerek başladı.

Özdemir konuşmasında ”Yaşandığı dönemdeki dünya siyasetini göz önünde bulundurduğumuzda bir istiklal mücadelesi sonucu kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti bir bağımsızlık ve hürriyet sembolü olduğu kadar ülkemiz insanının bir önceki yüzyıldan bugüne bu topraklara duyduğu özlemin ve umudunda simgesi olmuştur.

Tarih bir milletin hafızasıdır. Cumhuriyetimizin ne şartlar altında kurulduğunu hep birlikte hatırlamak, nesillerimize aktarmak aynı zamanda bu ülkenin geleceğine olan borcumuzdur. Aradan gecen 91 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti tarihi büyük yürüyüşünü hepimizin yüz akı olacak şekilde sürdürmektedir. Biz İpsalalılar bu zorlu yürüyüşün en yakın şahitlerindeniz. Sınır boylarındaki bekleyişimizin Cumhuriyetimizin zorlu yürüyüşün de anlamlı, değerli ve bir o kadarda vatansever bir katkı olduğunu en yakından bilenlerdeniz.

Aradan geçen 91 yılda Türkiye Cumhuriyeti müreffeh, çağdaş, her bir ferdinin vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir ülkedir.

Bugün Türkiye’miz, Milli parası konvertibil Milli havayolu şirketi dünyada 105 ülkede 202 destinasyona bayrağımızı taşıyan, Uluslararası kuruluşlara üst düzey yönetici seçtirebilen

Birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapan silahlı kuvvetlerinin tedarikinin büyük bölümünü milli kaynakları ile sağlayan bir ülkedir. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Kimsesizlerin kimsesi olmak üzere yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti büyük tarihi yürüyüşünü Sürdürmeye devam edecektir. Bugün sizler anne ve babalarınızın sahip olamadığı imkanlara sahipsiniz. Bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmek sizin ailenize, ülkenize ve en önemlisi kendinize karsı en önemli sorumluluğunuzdur. İpsala bugün hak ettiği kadar bilinirliği yüksek bir ilce değildir. Bu meselenin çözümünde en büyük sorumluluk biz yöneticilerin olduğu kadar su an burada bulunan tüm İpsalalılarındır. İpsala’daki kurumların kurumsal kimliğini oluşturmak, İpsala’mızın ekonomik bir üretim üssü olduğunu bölgemizden başlayarak tanıtmak yine hepimizin sorumluluğundadır. Eğer onumuzdaki on yıllarda bu güzel ilçede yasamaya devam etmek istiyorsak, eğitim, cevre, şehircilik temel olmak üzere oldukça kalabalık bir görev listemiz olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Gazı Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu ülke için cesur yüreklerini ortaya koymuş gazilerimize uzun ömürler diliyor, sizlerin cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Program Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi, Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam etti. Atatürk İlkokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterisinden sonra Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, Garnizon Komutanı P.Yarbay Dinçer Dinç ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından verildi.

Anadolu Lisesi Halkoyunları gösterisinden sonra Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk Çocukları” isimli gösterisi beğeni ile izlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına İpsala halkı yoğun ilgi gösterdi.