Saat 14.00’te başlayan toplantıya Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, “Gönül Elçileri

Pojesi”ni himaye eden yapan Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ün eşi Şule Yörük, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün eşi Esra Gürbüz, Sosyal Hizmetler Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hayati Arda, resmi  dairelerin kadın müdürleri ve çok sayıda İpsalalı bayan katıldı.

Toplantının ilk konuşmasını yapan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz“Gönül Elçileri”nin Türk milleti tarafından zaten yapılan iyiliklerin bir projesi olduğunu kaydederek, projenin İpsala, Edirne ve Türkiye genelinde başarı sağlayacağına emin olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş ise projenin hedefinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, gaziler ve şehit aileleri ile yoksul vatandaşların olduğunu söyledi.

Özbaş konuşmasında şunları kaydetti: “Gönül elçisi; herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, bilgi, beceri ve kaynaklarını, saydığımız dezavantajlı grupların, yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir. Bakanlığın temel hedefinde çocuklar başta geliyor. Türkiye genelinde 14.000, Edirne ilinde ise 220 çocuğumuz korumamız ve bakımımız altındadır. Edirne’de şu ana kadar 6 tane koruyucu ailemiz var.”

Sosyal Çalışmacı Olcay Çakmak’ın verdiği bilgilerden sonra “Gönül Elçileri” için Bakanlık tarafından hazırlanan film izlendi.

Protokol üyeleri daha sonra İpsala’da bulunan Sevgi Evi’ni ziyaret etti.