İpsala Belediyesi tarafından, Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu’nun adının verildiği park ve parkta hazırlanan Uğur Mumcu Anıtı’nın açılışı 24 Ocak 2014 Cuma günü saat 14.00’te kalabalık bir topluluğun katıldığı törenle açıldı.



Törene, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Hudut Tabur Komutanı P. Yb. Rauf Öztürk, CHP İpsala Belediye Başkan Adayı Cenan Tetik, belde belediye başkanları, Keşan’dan gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, belediye meclisinin aldığı karar ile Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu Parkı’nın yapımı için girişimde bulunduklarını ve 24 Ocak’ta açılışını yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Karagöz’ün ardından, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de kısa bir konuşma yaptı.


Gürbüz, “Uğur Mumcu, gazeteci, yazar, araştırmacıydı. Türkiye’nin daha ileriye gidebilmesi için idealleri olan ve bu idealleri özgürce savunan bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum. Tabii çok ortak yönümüz var aslında rahmetli Uğur Mumcu’yla. Kendisi ile hemşehriyim. Bu şerefi paylaşmak istedim sizlerle. Ben de aynı O’nun gibi Kırşehirliyim. Yine aynı O’nun gibi Ankara Hukuk mezunuyum. Yine aynı O’nun gibi ben de İngiltere’de yabancı dil eğitimi gördüm. Şimdi özgeçmişi okununca bunlar benim için ayrı önemler arz ediyor. Sizlerle paylaşmak istedim.” dedi.