İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91’nci Yıldönümü dün Cumhuriyet Meydanı ve Şehitlik’te düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı.



CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ TÖREN
İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen törenlerin ilki saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. CHP Edirne Milletvekilleri Kemal Değirmendereli ile Recep Gürkan’ın da katıldığı törende, ilk olarak, Enez Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili İhsan Ayrancı, İpsala 4. Tabur Komutanı P. Yarbay Rauf Öztürk ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle bayraklar gönderlere çekildi.


ŞEHİTLİK’TEKİ TÖREN
Törenlere, daha sonra,  Keşan Caddesi üzerindeki  Şehitlik’te devam edildi. Buradaki tören, saat 09.15’te başladı. Törende ilk olarak; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Şehitlik Anıtı’na sundu. Saygı duruşunda bulunulması, tören kıtası tarafından bir el saygı atışının yapılması, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından şehitlikteki tören sona erdi.





BAYRAM KUTLAMALARI
İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi.

Tören protokole mensup görevlilerin; öğrencilerin, askerlerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

İpsala Avcılar Derneği’nce hazırlanan Milis Kuvvetleri’nin şehre girişi, Milis Kuvvetleri Komutanı tarafından esaret zincirinin kırılması, kurtuluş ve hürriyet sembolü kızın örtüsünün alınması ve Milis  Kuvvetleri Komutanı tarafından Türk Bayrağı’nın Enez Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili İhsan Ayrancı’ya sunulması ile devam etti.
Kutlamalara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan ve milletvekili kutlama mesajı gönderdi.


KARAGÖZ: VATANI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Mehmet Karagöz tarafından yapıldı.
İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenlerinde bulunmanın sevinci olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Karagöz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurtardıkları bu vatanı korumak için çalıştıklarını söyledi. Karagöz, "Kurtuluş Bayramımızın 91. Yıldönümünü kutladığımız bugün İpsala Belediyesi olarak, ilçemizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. İpsala’mızın 90 yıldır yapılmayan Kanalizasyon çalışmasını başlattık. Önümüzdeki günlerde de 35 yıldır yapılmayan su şebekesini yenileme çalışmalarını başlatacağız” dedi.

MACAR ÖĞRENCİLER, TÖRENLERE RENK KATTI

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasından sonra İpsala’nın düşman işgalinden kurtulması nedeniyle okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Halkoyunları ve Macaristan’ın Aba şehrinden gelen misafir öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Törenler resmi geçitle sona erdi.
PİLAV DAĞITILDI, FLARMONİ ORKESTRASI KONSER VERDİ

Kurtuluş törenin ardından  İpsala Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Akşam Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 19.00’da başlayan bir başka etkinlikte ise, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası konser verdi.