HABER MERKEZİ

Turizmin günümüzde önemli bir sektör haline geldiğini belirterek, Edirne’nin tanıtımında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Turizm Haftası ile ilgili olarak konuşan Mansur İriş şunları söyledi: “Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisi için büyük önem taşıyor. Edirne’miz tarihi eserler bakımından Dünya çapında bir zenginliğe sahip. Eşsiz tarihi camilerin, köprülerin, kervansarayların yanı sıra nehirleri, doğası ile çok daha ileri düzeyde bir turizm merkezi haline getirilebilir. Komşu Bulgaristan ve Yunanistan başta olmak üzere tüm balkan ülkelerinden turistler şehrimizi yoğun bir şekilde ziyaret etmektedir. Ayrıca 15 milyondan fazla bir nüfusa sahip Dünya şehri İstanbul’a sadece 200 Km. mesafede olmamız büyük bir avantajdır. Bütün bu olumlu şartlar sebebiyle Edirne turizmden daha fazla gelir elde edebilir, daha çok kişiye iş ve aş kapısı olabilir. Bu ise ancak bir kısım yatırım ve düzenlemelerle mümkündür.”

Mansur İriş,  bu konuda yapılması gerekenleri ise şu önerilerde bulundu:

- Seçilenler, atananlar,  özellikle esnafımız ve tüm Edirne halkı turizmin şehrimiz için bir nimet ve geçim kapısı olduğunu bilmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

- Her şeyden önce şehrimize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyiliksever, temiz, hoşgörülü ve kanaatkâr olmalıyız. Konuklarımızı memnun etmek için her türlü fikri planlama, titiz ve detaylı çalışmalar yapılmalıdır.

- Turistlerin başta uygun otopark, lavabo, tuvalet olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.

- Şehrin temizlik ve düzeni konusunda ciddi çalışmalar yapılmalıdır.

- Edirne’yi tanıtacak basılı evrak, broşürlerin hazırlanmalıdır. Turistlere Edirne’nin tarihi ve manevi yapısını aktarabilecek birikimde rehberler yetiştirilmelidir.

- Nehir kenarları turizme kazandırılmalıdır.

- Yolların güzel, ulaşımın kolay ve rahat olması, konaklama yerlerinin bol ve temiz olması sağlanmalıdır.