AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, dün Keşan’a gelerek, Yeni Mescit Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Saat 10.30’da, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mecit Erol, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve Yönetim Kurulu üyeleri, partililer ile birlikte Yenimescit Mahallesi’ne giden Müezzinoğlu, burada mahalle muhtarı Fikret Kantar, bazı ihtiyar heyeti üyeleri ve 50 kadar vatandaş tarafından karşılandı.

Toplantıda ilk konuşmayı mahalle muhtarı Fikret Kantar yaparak, Müezzinoğlu ve beraberindekilere, sorunlarını dinlemek için geldikleri için teşekkür etti. Kantar’ın ardından söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel de sözlerine daha önceleri de Yenimescit Mahallesi’nin sorunlarının tespiti için defalarca geldiklerini hatırlatarak başladı ve bu toplantının da Romanların, Yenimescit Mahallesi’nin, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Daha sonra sözü Müezzinoğlu aldı. Vatandaşla daha sık biraraya gelmek istediğini, ancak zamanın el vermediğini belirterek sözlerine başlayan Müezzinoğlu, Roman vatandaşlar ve dezavantajlı gruplar adına AK Parti Hükümeti olarak, 10 yıllık görev süresince birçok proje geliştirdiklerine söyledi.

MİKRO KREDİ VERECEĞİZ

Bu projelerin geçiş sürecinde doğru olduğuna inandıklarını söyleyen Müezzinoğlu şunları söyledi: “Esas doğru olan ise dezavantajlı grubu bu bölgeden çıkartarak iş sahibi yapabilmektir. Bu projemiz de Edirne’de başladı. Edirne’de şu an 120 aile mikro kredi alarak kendi işini kurdu. Önümüzdeki süreçte bunun Keşan ve Uzunköprü ayağını da başaracağız. Uzunköprü’de sebzecilik alanında birçok aileye sera üreterek evlerine ekmek götürebilecekleri koşulları oluşturmaya çalışıyoruz. Fakat bunları yaparken bir taraftan da çocuklarımızın eğitimlerindeki devamlılığı için çalışıyoruz.”

ÖNCE İŞ-KUR’A SONRA SİGORTALI ÇALIŞMAYA

Roman vatandaşların vasıflı iş bulabilmeleri için sertifika almaları gerektiğini, bunun için de İş-Kur tarafından açılan kurslara gitmeleri gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu,  bu kursa katılanların 2 ay boyunca sigortasının ödendiğini ve kurs süresince az da olsa para verildiğini söyledi. Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

SİZLERİN YANINDA OLMAK BOYNUMUZUN BORCU

“Ben hastanede temizlik elemanı olacağım dense dahi bu sertifika aranıyor. Biz buradaki TOKİ Konutları’nı sağlıklı bir şekilde devreye soktuk. Önümüzdeki süreçte daha da güçlü hale gelecektir. 11 ya da 12 Ocak 2013 tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’i getireceğiz ve Edirne genelindeki dezavantajlı bölgelerimize daha farklı olarak neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Biz, gücümüzün yettiği ana kadar sizlerin yanında olacağız. Fakat merdiven basamak basamak çıkılır. Bu basamakları, sizleri mağdur etmeden sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde çıkabilmek önemlidir. Bu bizim boynumuzun borcudur.”

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. İş bulamamaktan yakınan bir vatandaşın ve 2 ay sonra boşaltılacağı söylenen cezaevi binasının değerlendirilmesine ilişkin soru ve görüşleri Müezzinoğlu, TOKİ konutlarına taşınmayla ilgili açıklama yapılması isteğini ise AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel yanıtladı.

Sabıkası olan vatandaşların, sabıkası bittikten sonra da cezalandırılmasına hakları bulunmadığını kaydeden Müezzinoğlu, “Onları da kendimiz gibi görmemiz gerekiyor. Daha önce de dediğim gibi İş-Kur’un açtığı kurslara gidilmesi gerekiyor. Sabıkalı vatandaşlarımızın da emeğinden, gücünden faydalanmamız gerekiyor. Keşan Kapalı Cezaevi 2 ay içerisinde boşaltılacak. Orası boşaltıldığında Keşan kamuoyu neleri öneriyorsa ona karar vereceğiz. Bu anlamda huzurevi için daha geniş yerler mi daha doğru yoksa hazır yere hemen yapmak mı doğru? Bana göre adam gibi bir bina yapmak daha doğrudur. Keşan’ın ortak aklı neyi istiyorsa biz onu yapacağız.” dedi.

ÇEVİKEL, PEŞİNAT YOK

TOKİ Konutları ile ilgili soruyu cevaplandıran Çevikel de şunları söyledi: “TOKİ Konutları sadece konut anlamında değil, Keşan’ın 24 derslikli en büyük ilkokulunu da içerisinde barındıran bir kompleks olarak yapıldı. Bu kompleks tamamen Roman ve yoksul vatandaşlarımıza yapılmış bir yatırımdır. Biz de ‘5-10 bin TL peşinat alınacakmış’ yönünde dedikodular duyuyoruz. Bu tamamen yalan. 736 hanenin 74 tanesi engelli vatandaşlarımıza ayılmış durumdadır. Geri kalan daireler için ise Keşan’da en az 3 yıl ikamet edenler talepte bulunabilecektir. Bu şartnameler yakında sizlere bildirilecektir. Bir evde kaç aile yaşıyorsa bu ailelerin hepsi şartları taşıdığı sürece TOKİ Konutları için başvuruda bulunabilir. 1+1 daireler aylık 100 TL, 2+1 daireler ise aylık 130 TL ödemeli. Toplamda 20 yıl ödeniyor. TOKİ’ye taşınan vatandaşlarımıza Keşan SYDV kömür yardımlarını yine yapacak ve böylece yakıt ihtiyacınız da yine devlet tarafından karşılanmış olacak.”

Yaklaşık bir saat kadar süren toplantıda, misafirlere çay, simit ve poğaça ikramında bulunuldu.