İşçi Partisi Keşan İlçe Örgütü dün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Saat 12.30’da başlayan basın açıklamasına; İşçi Partisi Keşan İlçe Örgütü Başkanı Çetin Alabak, DSP Keşan İlçe Başkanı Cem Akgül ve partililer katıldı.

“Bir olalım, birlik olalım, Ergenekondan çıkalım!” başlıklı basın açıklamasını okuyan  İlçe Başkanı Çetin Alabak şunları söyledi:

ÜLKEMİZ ŞER İTTİFAKIN HAYASIZ SALDIRILARIYLA KARŞI KARŞIYADIR

“Ülkemiz, başını ABD’nin çektiği şer ittifakının hayasız saldırıları ile karşı karşıyadır. Büyük Ortadoğu Projesi’nin ülkemiz ve komşularımız ile ilgili olan bölümü işbirlikçileri eliyle uygulamaya konulmuştur. AKP iktidarı ile Abdullah Öcalan arasında yapılan anlaşma ile milletimize bölünme, Kürt’ümüze ABD planlarında asker olma rolü uygun görülmüştür. Bölücü, gerici, emek düşmanı Anayasa çalışmaları bunun için sonlandırılmak istenmektedir.

YURTSEVERLERİN TUTSAKLIĞI 7’NCİ YILINI BULMAK ÜZERE

Bütün bu planların uygulanması için yurtseverlerin tutsak edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, Silivri kalesine hapsedilen yurtseverlerin tutsaklığı yedinci yılını geride bırakmak üzeredir.

Geçtiğimiz günlerde Silivri zindanında görülen mahkemede savcı mütalaasını okudu. Sahte deliller ve çöplükten devşirilen gizli tanık beyanları ile yurtseverler için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla varan hapis cezaları istendi.

Buradan bir kez daha halkımıza sesleniyoruz. İddia makamının bu mütalaasını tanımıyoruz. 8 Nisan’da Silivri kalesinin önünde milletimiz ile birlikte bu mütalaayı çiğneyeceğiz.”

SİLOPİ’DE BAŞKA, VAN’DA BAŞKA, SİLİVRİ’DE BAŞKA HUKUK UYGULANMAKTADIR

Hukukun ayaklar altına alındığını iddia eden Çetin Alabak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha dün Van’da görülen KCK davasında iddia makamı Öcalan’ın beyanlarını ve PKK’nın son açıklamalarını gerekçe göstererek sanıklar için tahliye talebinde bulunmuş, mahkeme bu talebi yerinde görerek bütün sanıkları tahliye etmiştir. Abdullah Öcalan’ın beyanları içtihat olmuştur. Silopi’de başka hukuk, Van’da başka hukuk, Silivri’de başka hukuk uygulanmaktadır. Bütün bu yaşananlara isyan ediyoruz. Hakkında 15 yıla kadar hapis istenenler 7 yıldır tutuklu bulunmaktadırlar. Soruyoruz; bu nasıl bir hukuk anlayışıdır?

HERKES İŞ BAŞINA

Herkes iş başına! Hepimiz kurtarıcıyız, hepimiz Atatürk’üz. Samsun'a çıktık ve Ankara'ya yürüyoruz. Milletimizin büyük gücü önünde artık hiçbir güç duramaz. Hücreler, duvarlar bizi durduramaz. Atatürk gibi yapma, Ergenekon'dan çıkma zamanı geldi.

Herkes iş başına! ‘Müebbet’ yazan kağıtları tarihin çöp sepetine atıyoruz. Bu duvarlar yıkıldığı zaman, eşsultanların sarayları da yıkılacak. Bizi açılım ve barış yalanlarıyla kanlı savaşlara sürükleyen bölücüler kaçışacak. Hem ülkemize, hem de insanlığa bahar gelecek. Ülkemize baharı Silivri duvarlarının önünde getirelim. Ankara Kalesi’ne Türk Bayrağı çekelim!”

8 NİSAN’DA SİLİVRİ’DEYİZ

Çetin Alabak, açıklamasını şöyle tamamladı: “8 Nisan’da Silivri’ye yurtseverlerle dayanışmaya gidiyoruz. Keşan halkımızı da bu dayanışmaya davet ediyoruz. Milletimizin bu büyük yürüyüşüne katılın. Aracımız; 8 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 07:00’de Şehitlik Parkı önünden hareket edecektir.”