İşçi Partisi (İP) Edirne ve Keşan’da yerel seçimler için belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini dün Keşan’da düzenlenen bir basın toplantısı ile açıkladı. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’da düzenlenen ve saat 13.00’te başlayan toplantıya, İşçi Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, Edirne Belediye Başkan Adayı Cengiz Balcı, Keşan Belediye Başkan Adayı Şükrü Özer, Keşan İl Genel Meclisi Adayı Gürsel Danışman, Keşan Belediye Meclisi Adayları Bedriye Ocak, Şenol Doğan, partililer ve misafir olarak da  Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, DSP Keşan İlçe Başkanı M. Cem Akgül katıldı.

ATEŞ: GÜÇ BİRLİĞİNİ OLUŞTURAMADIK

Toplantıda ilk olarak söz alan İşçi Partisi İl Başkanı Hasan Ateş, AKP iktidarından kurtulmaya fırsat yaratacak olan önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin olarak tam 1 yıldır CHP, MHP başta olmak üzere tüm muhalefetin katılacağı bir güç birliği oluşturma mücadelesi verdiklerini, ancak bunda başarılı olamadıklarını kaydetti. Ateş, “Türkiye’nin vicdanlı, namuslu ve yüz akı insanları partimiz çatısı altında bu seçime girmişlerdir. Partimiz yerel yönetimlerden Milli Hükümete yürümektedir. Parolamız çoban yıldızı, işareti aslanlı yoldur. Halkımızı aslanlı yolun adaylarını desteklemeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Çetin  Alabak da partinin bir seçime daha Genel Başkanı cezaevinde girdiğini dile getirerek, "6 yıla yaklaşan esaret sabırlarımızı zorlamaktadır. Genel Başkanımız daha önce de 4 kez yapılan seçimlere cezaevinde girmiştir. Mafya - Gladyo - Tarikat diktası karşısında amansız bir mücadele yürüten güçleri, çeşitli tertiplerle tutsak ederek susturmaya çalışmaktadırlar." dedi.

TUTSAKLIĞA SON VERİLMELİ

AK Parti İktidarı'nın; sözde 5. Yargı Paketi ile demokratikleşmeye adım attığını iddia etttiğini kaydeden Çetin Alabak, şu eleştirilerde bulundu: "Telefon dinlemelerini, dijital verileri, imzasız ihbar mektuplarını ve gizli tanıklığı, mahkumiyet kararları vermekte yeterli delil olarak kabul etmeyecek düzenlemeler yapmaktadır. Bu paketle son dönemlerde yapılan yolsuzluk, yağma ve talan dosyalarını kapatmayı hedeflemektedir. Kendine demokrat olan AKP kaldırmak istediği yargı düzenlemeleri ile cezaevinde yıllardır tutsak olanları ise görmezlikten gelmektedir."

İşçi Partisi olarak bu düzenlemeyi kabul etmediklerini, yurtseverlerin derhal serbest bırakılmasını, tutsaklığa son verilmesini istediklerini kaydeden Alabak, bu konuda mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ve meşru bütün mücadele yollarını kullanacaklarının bilinmesi gerektiğini söyledi. 

HALKIMIZI ASLANLI YOLUN ADAYLARINI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ

"Bugün partimiz bir önceki yerel seçime göre güçlenerek bu seçimlere katılmaktadır." diyen Çetin Alabak, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiyenin vicdanı, namusu ve yüz akı insanları partimiz saflarında yerel seçimlere girmektedirler. Şu yerel seçimler arifesinde yaşanan manzaraya bakın. Yalan, yağma, hırsızlık, milletin alın terine göz koyanlar ortalığa saçılmıştır. Boynunda bu yafta ile dolaşanlar milletimizin önüne çıkıp oy isteyebilmektedirler. Diğer yanda soluğu ABD elçisinin yanında alanlar, diyenler>, ortaçağ karanlığına ve bölücülüğe kucak açanlar, diyerek Cumhuriyet'e ve değerlerine saldıranlar yine milletimizden yerel iktidar talebinde bulunmaktadırlar.

Milletimizin tercihi bellidir. 2012 yılı 19 Mayıs gençlik yürüyüşü ile başlayan, 29 Ekimlerde Ulus meydanında Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığını gösteren, Haziran direnişi ile gericiliğe ve bölücülüğe karşı diyen, 10 Kasım'da Anıtkabirde aslanlı yolda buluşan 1 milyon 89 bin yurttaş tercihini belirlemiştir. Aslanlı Yolda birleşenlerin tercihi gericiliğe ve bölücülüğe karşı Cumhuriyet devrimi ve Atatürk ilke ve devrimlerini kararlılıkla savunmaktır.”