İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Trakya Turu kapsamında dün Keşan’a gelerek konferans verdi.

Saat 11.00 sıralarında Keşan’a gelen Perinçek, ilk olarak Çetin Butik Otelde verilen kahvaltıya katıldı. Burada siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Doğu Perinçek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğu Perinçek, geçen Çarşamba günü Karadeniz’de yapılan NATO tatbikatından dönen ve İstanbul Sarayburnu’nda bağlı bulunan 71 bordo numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin askerlerinin başına TGB üyeleri tarafından çuval geçirilmesi olayıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Doğu Perinçek, olayı gerçekleştiren gençleri kutladığını belirterek, “Tam zamanında Türkiye’nin çok kritik bir sorunuyla ilgili olarak bu eylemi başardılar. Amerika Birleşik Devletleri artık gizlemiyor, PKK’ya silah veriyor, PKK’yı destekliyor. Hatta artık ‘Ortadoğu’da ki müttefikim artık Türkiye değildir, Kürtlerdir, Kürdistan’dır’ hatta daha da ileri gidiyor ‘Müttefikim PKK’dır’ diye açıklamalarda bulunuyorlar ve bu bütün dünyanın gözü önünde oluyor. Türkiye’nin çarşıları yandı daha yeni. Okullar ateşe verildi. Mehmetçiğimiz Hakkari’de vuruldu kahpece arkadan. Diyarbakır’da yine astsubayımız vuruldu. Mehmetçiğe sıkılan bu kurşunlar Amerika’dan, askerimize, polisimize sıkılan kurşunlar Amerika’dan. Amerika dikkat ediniz çok önemli bir uyarı geldi, Genel Kurmay Başkanı bir açıklama yaptı. ‘Türkiye’de kalkışmalar olabilir, hazır olmalıyız bu kalkışmalara’ şeklinde. Amerika’nın yine bunu kışkırttığını yine Genel Kurmay Başkanı söyledi. O bakımdan Amerika’nın Türkiye’de içimizi karıştırdığı, bölücü terör örgütünü açıkça desteklediği koşullarda bu çuval geçirilmesi olayını, 2003 yılında Süleymaniye’de askerimizin başına çuval geçirilmesine bir cevap olarak görmeyip önümüze baktığımız zaman Amerika’ya bir uyarı bu.” dedi.

AMERİKA’NIN TALİMATLARIYLA KOVUŞTURMA SORUŞTURMA OLMAZ

Olayı gerçekleştiren gençlerin bir mesaj verdiğini ifade eden Perinçek, şunları söyledi: “Amerika’ya gençlerimiz şunu söylemiş oldular; ‘Eğer sen PKK’yı desteklemeye devam edersen, ülkemizi terörle tehdit edersen, terör eylemlerini desteklersen burada sana kuvvetli bir direniş olacak, bunu iyi bil. Elini kolunu sallayarak Türkiye’yi bölemezsin veya karıştıramazsın’. Amerika’dan da büyük bir infial geldi. Amerika Dış İşleri Bakanlığı iki kez açıklama yaptı, büyük elçi, Pentagon onlar açıklama yaptı peş peşe. Burada üzücü olan bizim Türkiye hükümeti olarak resmen kabul edilen Tayyip Erdoğan, Davutoğlu’nun tavrı. Onlarda gençlerimizin eylemlerinin soruşturulacağı şeklinde Amerikalılarla paralel açıklamalar yaptılar. Amerikalılar, cezalandırılmaları için gerekli görüşmelerin yapıldığını söylediler. Bu da tabi Türkiye açısından çok incitici. Yani Türkiye’de hiçbir yabancı devlet bizim yargımıza müdahale edemez, iç işlerimize burnunu sokamaz. Türkiye’de soruşturma yapmak emniyetin ve savcıların görevidir. Yargılamakta mahkemelerin görevidir. Öyle Amerika’nın talimatlarıyla kovuşturma soruşturma olmaz.”

KÖYLÜNÜN EN TEMEL İHTİYACI UCUZ GÜBRE, UCUZ MAZOT VE UYGUN FAİZLİ KREDİDİR

Doğu Perinçek, Keşan’ın Türkiye’yi doyuran önemli bir tarım merkezi olduğunu dile getirerek, “Nitelikli insan kaynaklarıyla Trakya halkı çağdaş, tarım yapmasını iyi bilen, modern tarım yapan, örgütlü, Türkiye’nin en ileri kesimleri içerisinde yer alıyor. Keşan’da Türkiye’nin tarım üretiminde, ayçiçeği, buğday, domates üretiminde önemli ilçelerinden biri. Türkiye’de köylüyü, çiftçiyi Turgut Özal’dan itibaren kambur ilan ettiler. Dediler ki; ‘Çiftçi bu ülkenin sırtında kambur’ Batıdan, Avrupa Birliği’nden gelen dayatmalar sonucu tarıma destekler kaldırıldı, gümrükler kaldırıldı ve bunun sonucunda tarım çok ağır bir yıkımla karşılaştı. Bugün nereye gitsek köylü borç içinde. Türkiye borca batırıldı, köylü de borca batırıldı. Eskiden tarıma destekler vardı bunlar kalktı. Köylünün en temel ihtiyacı ucuz gübre, ucuz mazot ve uygun faizli kredidir. AKP’nin ekonomi politikaları iflas etti. AKP’de bu nedenle Türkiye’nin tepesinde oturamayacaktır. İşçi Partisi olarak biz bir milli hükümetle yeniden tarımı desteklemek durumundayız.” diye konuştu.

KONFERANS

Kahvaltının ardından Perinçek ve beraberindekiler konferansın verileceği Köşk Düğün Salonu’na geçti. Doğu Perinçek burada Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konferansın açılış konuşmasını yapan İşçi Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, ülke ve bölgede yaşana sorunların her geçen gün katlanarak büyüdüğünü belirterek, “Milletimiz karar noktasındadır. AKP hükümetince dayatılan sözde çözüm süreci bitmiştir. Gelinen aşamada milletimizin bir parçası olan Kürdümüz, emperyalizmin kucağına itilmekte, kardeş kavgası körüklenmekte, işçimiz maden ocaklarında, inşaatlarda ölüme terk edilmekte, çiftçimiz samanını ithal etmeye mecbur edilmekte, esnafımız alışveriş tekellerine kurban edilmektedir.”

TÜRKİYE’YE DE HACİZ MEMURLARI GELDİ

Daha sonra kürsüye gelen Doğu Perinçek, Türkiye’nin bir karar dönemine girdiğini ifade ederek, “Önümüzde bir karar ve çözüm var. Çünkü AKP iktidarı bitti. AKP iktidarının ekonomik siyaseti de bitti, Türkiye’yi bölme planındaki görevi de bitti. Üreteni kambur olarak gördüler. Borçlanma ekonomisi başladı. Türkiye’den Türk lirası kovulacak, doların saltanatı başlayacak. Yabancı mallar gümrük ödemeden serbest girecek. Onun için Türkiye bugün her türlü tarım ürününü ithal eden noktaya geldi. Emeğinde giriş-çıkışını serbest bıraktılar. Türkiye’de sıcak para diktatörlüğü kuruldu. Yani dışarıdan yüksek faizle borç getirenler oradan da komisyon alıyorlar. Sıcak para komisyoncuları. AKP iktidarı işte o sıcak para komisyoncularının ve tarikat rantçılarının önünü açtı. Tarikatlar tekrar örgütlendi. Cumhuriyeti yıkan tarikat, cemaat ağaları Türkiye’de örgütlendi. Turgut Özal’la getirilen sistemin özü bu. İşte şimdi o ekonomi bitti. Borçlanma ekonomisi bitti. Borçlanırsın borçlanırsın en sonunda haciz memuru kapıya dayanır. İşte Türkiye’ye de haciz memurları geldi.”

Perinçek, konuşmasının devamında gündemdeki sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Doğu Perinçek, katılımcıların sorularını yanıtladıktan sonra Edirne’ye gitti.