Kendi başkanlığında oluşan yönetim kurulunda İlçe Sekreterliğine Şükrü Özer, İlçe Saymanlığına Ahmet Ocak, yönetim kurulu üyeliklerine de Ergün Toy ve Sami Kaba’nın getirildiğini açıklayan Alabak, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu siyasal ve ekonomik koşullar göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde partimize ve üyelerine büyük görevler düştüğünün bilinciyle çalışmalarımıza başlıyoruz.” dedi.

“BÖLÜNME ÇALIŞMALARINA

GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

İşçi Partisi olarak; bir yandan ABD’nin bölgemize yönelik bölücü ve yıkıcı planlarında rol üstlenen işbirlikçilere karşı ülkemizin bağımsızlığını ve milletimizin birliğini savunurken, diğer yandan yoksulluk kadermiş gibi halkımızı ezen ve sömüren sistemin çarkını kırmak için mücadelelerinin büyüyerek devam edeceğini kaydeden Çetin Alabak, Bir taraftan yasalar temelinde yapılan değişiklikler ile ülkemiz eyalet sistemine bölünürken, diğer taraftan diyerek Öcalan ile yapılan pazarlıklar ile oluşturulan bölünme anayasası çalışmalarında sona gelinmiş ve süreç sonlandırılmak istenmektedir.” şeklinde konuştu.

“NÜFUSUMUZUN

%50’Sİ İCRALIK”

İşçi Partisi’nin, ABD destekli bu bölünme çalışmalarına geçit vermeyeceğini söyleyen Çetin Alabak, konuyla ilgili açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“ Ülkemizin sorunlarının üstesinden gelmek ve bu saldırıları püskürtmenin bir devrim meselesi olduğunu biliyoruz. Emperyalizm işbirlikçisi gericiliğin ve bölücülüğün üstesinden milletimiz partimizin de merkezinde yer alacağı Milli Hükümet seçeneği ile gelecektir.

Son on yıllık AKP iktidarında yoksulluk kader olarak milletimize kabul ettirilmiştir. Dışa bağımlı hasta bir ekonomik yapı devam etmektedir. Saman ithal eder konuma geldik. Üreticinin ürünü %50 oranında değer kazanmazken başta petrol ürünleri olmak üzere girdiler %200’lere varan oranda zamlanmıştır. Halkımız gelecekte cebine girecek parayı bu günden harcamıştır. Nüfusumuzun %50’si icralık olmuştur.

“İLÇEMİZDE DE

TAŞERONLAŞTIRMA

YAYGINLAŞTI”

İş güvencesi yok edilmiş, taşeron sistemi yaygınlaştırılmış, örgütlü çalışan sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Bütçe çalışanın alın terinden yapılan kesintilerle denkleştirilmeye çalışılmaktadır.

İlçemizde de belediye ve diğer kamu kurumlarında kadrolu ve iş güvencesine sahip çalışan yerine taşeronlaştırma yaygın bir hizmet olarak kullanılmaktadır. Kaynakların yerinde ve verimli kullanımı yerine emekçinin alın terine göz dikerek taşeron firmalar eliyle asgari ücrete mahkum edip tasarruf politikası yapılmaktadır.

Partimiz üretenin emeğine saygıyı esas alır. Emeğin en yüce değer olduğunu bilir ve önündeki bütün hukuksuzlukları yıkacak tedbirleri alır. Ülkemizin kaynaklarını yerinde ve israfa yer vermeden verimli kullanılmasını esas alır ve tasarrufu buradan yapar.

“İP, PARLAMENTO

DIŞINDAKİ EN BÜYÜK

SİYASAL PARTİDİR”

Partimize ve ülkemizin milli kuvvetlerine yönelik emperyalist gerici saldırıyı püskürteceğiz. Ülkemizde yaşanan hukuksuzlukları bertaraf edeceğiz. Tertipçilerden hesap soracağız. Boyun eğmeyeceğiz. Milletimize karşı işlenen bütün suçlarını açıklayacağız. Yalan bombardımanlarına karşı gerçeği her yerde haykıracağız. Hanedanların tahtı yıkılacaktır. Tarih nice zalimlerin yıkılışına tanıktır.  

Partimiz serbest piyasadan yana emperyalist işbirlikçi gerici ve bölücü politikalara karşı alternatif programı olan tek siyasal yapıdır. Kırk yıldır sürdürdüğü  istikrarlı ve kararlı mücadelesi ile milletimize güven vermektedir. Bu nedenle parlamento dışındaki en büyük siyasal partidir. AKP iktidarının gerici ve yıkıcı politikalarına karşı en kararlı duruşu gösteren partidir. Bu nedenle tertiplerin hedefindedir.

Ülkemizde yaşanan bu adaletsizliklere, yıkım politikalarına, yoksulluğa dur demek isteyen bütün yurttaşlarımızı partimize katılmaya, görev almaya çağırıyoruz.”