İşçi Parti Keşan İlçe Başkanlığı tarafından dün düzenlenen basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması ve Doğu Perinçek ile Ergenekon Davası sanığı diğer tutukluların serbest bırakılması istendi.

Saat 12.30’da, parti bürosunda başlayan basın toplantısına, İşçi Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak ile Parti üyeleri Ahmet Ocak ve Şenol Doğan katıldı.

Toplantıda basın açıklamasını okuyan Alabak, milletten kaçırılan, özel mahkemeler kurularak Silivri Cezaevi içerisinde bulunan spor salonunda sözde bir yargılama yapıldığını iddia ederek, “Burada kurulan mahkeme Başbakanın deyimi ile özel durumların özel mahkemesidir. Ergenekon davası kapsamında tutukluluk süresi yedi yılı geride bırakmıştır. Dört yılı aşkın süredir sözde mahkeme görülmektedir. Son olarak 21 Haziran Cuma günü görülen son duruşmada elliye yakın sanığın son savunmaları alınması gerekirken, ani bir kararla mahkeme 5 Ağustos’ta karar açıklayacağını söyleyerek davayı ertelemiştir. Hukuksuzluk had safhadadır. Sanığa önce son sözleri sorulacağı söylenmekte, sonra vazgeçtim, hüküm vereceğim diyerek dava sonlandırılmaktadır. 4 Temmuz 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi CMK’nın tutukluluk süreleri ile ilgili <Devlete karşı işlenen suçlarda süreyi iki katına çıkaran> kanun maddesini Anayasa’ya aykırı bularak iptal etmiştir. Ergenekon Mahkemesi Anayasa mahkemesini ve Anayasa’yı hiçe sayarak yapılan tahliye başvurularını reddetmiştir.” dedi.

BURADA AÇILAN DAVA TÜRKİYE’NİN EN NAMUSLU İNSANLARINA AÇILMIŞTIR

Çetin Alabak, Silivri’de bir mahkeme görüldüğünü sananların oturup düşünmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Burada açılan dava Türkiye’nin en namuslu insanlarına açılmıştır. Yıllardır söylüyoruz. AKP iktidarı milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne kast edecek projelerde üstlendiği rol gereği karşısına çıkacak güçlere karşı bir sindirme ve yok etme politikası izlemektedir.

Ülkemize, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e ve çağdaş Türkiye anlayışına karşı haçlı gericiliğin saldırısı millet kayasına çarpmıştır. Türk milletini silmeye kalkanlar milletin ayakları altında kalmaya başlamışlardır. 2012 19 Mayıs’ından bu yana başlayan gençlik ve halk hareketi Taksim direnişi ile ülkemizi sarmış, haçlı gericiliğe, Mafya- Gladyo rejimine karşı Cumhuriyet Devrimi mevzisinde mücadele kararlılığını büyüterek göstermiştir. Milyonlar ayağa kalkmıştır. 1,5 aydır Atatürk gençliği, yurtseverler, ezilen halkımız rejimin bütün baskıcı politikalarına direnmektedir.

Buradan direnen Türkiye’yi selamlıyoruz. Bu büyük direnişte yitirdiğimiz Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Ethem Sarısülük ve son olarak kahpece bir saldırıda yitirdiğimiz gencecik fidanımız Ali İhsan Korkmaz’ın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar gericiliğe karşı çağdaş Türkiye, emperyalizme karşı bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesinde canlarını siper ettiler.” 

TARİHE TANIKLIK ETMEK İÇİN 5 AĞUSTOS’TA SİLİVRİ’DEYİZ

5 Ağustos’ta, Silivri’de Ergenekon Mahkemesi’nin vereceği kararı bildiklerini öne süren Alabak, “Buradan ilan ediyoruz. Bu kararı tanımıyoruz, yok hükmündedir. Asıl kararı Silivri’de buluşacak olan milyonlar verecektir. Yedi yılı aşan tutsaklığa karşı direnmek meşrudur. Kanunsuzluğa karşı, hukuksuzluğa karşı direnmek meşrudur. Kanunsuzluğa ve keyfi uygulamalara milletimiz dur diyecektir.

5 Ağustos’ta Keşan olarak tarihe tanıklık etmek üzere Silivri’ye gidiyoruz. Araçlarımızı hazırlıyoruz. Bize tatil yok. İşimizi gücümüzü bırakıyor, yurtseverlik görevimizi yerine getirmek üzere Silivri zindanları içerisindeki mahkeme salonunda buluşuyoruz.  Keşan halkını davet ediyoruz. Kanunsuzluğa seyirci olmayın. Boyun eğmeyin. Omuz verin. Ergenekon’dan dağları eriterek hep birlikte çıkalım.” şeklinde konuştu.