Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik’in “Saros Körfezi sadece Erikli’den ibaret değil” eleştirisini ve Sazlıdere ile Gökçetepe’de altyapı ve imar planı çalışmalarının bir an önce başlaması konusundaki düşüncelerini değerlendirdi.

HİÇ BİR ZAMAN KEŞAN ERİKLİ DEMEDİK

Kemik’in yerel basında yer alan açıklamasında “Saros Körfezi bir bütün olarak düşünülmeli” şeklindeki sözlerine değinen İşçimen, şöyle konuştu: “Bugüne kadar yaptığımız tanıtımlar Enez’den Sazlıdere’ye kadar olan kısmı kapsamıştır. Hiçbir zaman Keşan-Erikli olarak bahsetmedik. Söylemlerimizde, yaptığımız çalışmalarda Keşan-Enez-İpsala üçgeni ön planda tutuldu. Bugüne kadar sadece Erikli’nin kendisini ilgilendiren olaylarda ayrı tuttuk. Bunun nedeni ise o sorunların diğer sahillerimizi ilgilendirmemesiydi. Saros Körfezi’ni tanıtırken Enez’den başlayarak Sazlıdere’yi de içine alan bölgeyi tarif ediyoruz. Bugün eğer Gökçetepe’ye, Sazlıdere’ye bir talep var ise, bu, bölgeyi tanıtım çalışmalarımızın eseridir. Ancak kimsenin yadırgamaması gereken bir konu var. Erikli, Saros turizminin lokomotifidir. Saros’un turizmde gelişmesindeki payını kimse küçümseyemez. ”

SAZLIDERE VE GÖKÇETEPE ALTYAPI GELMEDEN İMARA AÇILMAMALI

Kemik’in sahil bölgelerindeki arazilerin imara açılmasından önce altyapı hizmetlerinin getirilmesi düşüncesine katıldığını ve bir kez daha gündeme getirdiği için kendisine teşekkür ettiğini  ifade eden Mustafa İşçimen, “Öncelik altyapı hizmetlerinde olmalı. Altyapı hizmetleri gelmeden bölgenin imara açılması çok sakıncalı. Saros Körfezi’nin en güzel doğal faunası Gökçetepe ve Sazlıdere tarafında. Bunu korumak istiyorsak ilk önce alt yapı hizmetlerini getireceğiz ondan sonra imara açacağız. Aksi halde bu güzel doğayı kaybederiz diye düşünüyorum. Hızlı bir yapılaşmaya gidilecek ve altyapı kaldıramayacağından deniz ve ormanın kirlenmesine neden olacak” diye konuştu.