Bayram tatillini geçirmek için Saros Körfezi’ni tercih eden yüzbinlerce vatandaş esnafın yüzünü güldürürken, Saros’u tercih eden tatilciler her yıl olduğu gibi bu yılda yığılmadan kaynaklı bazı sorunlarla karşıkarşıya kaldılar.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Saros Körfezi’ndeki esnafı ziyaret ederek, geçtiğimiz bayram tatili ile ilgili esnafın görüşlerini aldı ve konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan www.sarosdanenerede.com adlı tatil platformunun ilerleyen dönemlerde bu yaşanan karmaşıklığa çözüm üretebileceği konusunda hem fikir olan esnaf ise karışıklığın ve olumsuzlukların kalabalıktan değil plansızlıktan kaynaklandığını bildirdiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen ve Saros Körfezi’ndeki esnaf şunları kaydetti:

MUSTAFA İŞÇİMEN: “OLUMSUZLUKLAR ELBİRLİĞİYLE ÇÖZÜLEBİLİR”

“Bayram tatilinde tahminlerimizin üzerinde bir yoğunluk oldu. Yoğunluk olacağını öngörüyorduk ve işletmeler olarak buna göre hazırlıklarımızı tamamladık. Bu gün Saros’daki esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ederek bayram değerlendirmesinde bulunduk. Ziyaretlerden edindiğimiz izlenimlerde bayramdantüm esnaf arkadaşlarımız memnun. Hepsi yaptıkları hazırlıkların karşılığını almış durumda. Verimli bir bayram tatili geçirdik diyebiliriz. Bayram tatili bizce Saros Körfezi’ndeki işletmelerimiz için olumlu geçmiştir. Bayram sonrası belli bir durgunluk olacaktır fakat tahminimizKurban Bayramı sonuna kadar Saros’da yine yoğunluk yaşanacaktır. Tabi bu yoğunluk ister istemez bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Bu olumsuzluklar ancak biz işletmeciler, kurumlarımız ve odalarımızın el birliğiyle ortak platformlar oluşturarak çözülebilir. Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Herkes işin ucundan biraz tuttuğu takdirde tahminim Saros Körfezi bu yoğunluklara alışacaktır diye düşünüyoruz.

Konuşmasında Keşan TSO tarafından hayata geçirilen ve tatilcilerin yol haritası niteliği taşıyan www.sarosdanenerede.com’a da değinen İşçimen şöyle devam etti; “Oda olarak kurduğumuz ve faaliyete geçirdiğimiz tatil platformumuzun çalışmaları devam ediyor. Bu site tanıtım değil bilgilendirme ve planlama platformudur. Bu siteyi iyi inceleyen biri rezervasyonunu ve tatil planını ona göre yapacak ve Saros genelinde daha planlı tatilcilerin olmasını sağlayacağız. Kısacası sarosdanenerede.com ile tatilcilere yol haritası göstermek amacındayız. Bu başarılı çalışmanın ileriki günlerde olumlu etkilerini çok daha iyi anlaşılacağı düşüncesindeyiz. Saros Körfezi tanıtımlarla büyük bir avantaj yakalamıştır bu avantajı kullanmak bizim elimizde. Odamız bu konuda üzerine düşen asli görevi layıkıyla yerine getirmiştir.”

SELÇUK ATAKLI: “HAZIRLIĞIMIZI VERDİĞİMİZ HİZMET İLE GÖSTERDİK”

“Bayram tatilinde yaşanan kalabalık esnafımıza olumlu yansımıştır. Ticari anlamda verimli bir bayram tatili geçirdiğimize inanıyorum. Tatilcilere yol haritası niteliğinde hazırlanacak sarosdanenerede gibi ve benzeri çalışmaların üzerinde önemle durulmalı. Odamız tatil bilinçlendirme ve planlama çalışmaları ile tanıtımlara devam etmeli. Ortak paydada buluşmalıyız. Esnaflar olarak bizler hazırlığımızı yaptığımızı verdiğimiz hizmet ile gösterdik.”

HASAN ÇETİNKAYA: “ENEZ, BAYRAMDA SAROS KÖRFEZİ’NİN EN AZ SORUN YAŞADIĞI YER

Bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk sadece Saros Körfezi’nde değil Türkiye’nin tüm tatil bölgelerinde yaşanmıştır. Saros Körfezi’ndeki sorunlar keşmekeşe sebep olmuştur. Fakat bunlar çözülemeyecek sorunlar değildir kanaatindeyim. Enez sahil şeridi bayramda Saros Körfezi’nin en az sorun yaşadığı yerlerdendir. Çünkü tek elden yönetiliyor. Bu avantaj ile kalabalık ve yığılmalardan kaynaklanan sorunlar, Enez’de diğer sahil birimlerine oranla daha az yaşandı diyebiliriz. Biziler işletmeler olarak iyi hazırlandık ve tatilcilerimize eksiksiz hizmet sağladık. Bölgemize gelen tatilcilerimizin huzurunu sağlamak ve onlara iyi hizmet vermek başlıca görevlerimizden olmalı.”

KUDRET UYBAŞ: “TATİLCİLERİMİZE ÖNERİMİZ KESİNLİKLE BİR EMLAK FİRMASIYLA ÇALIŞMALARI”

Saros Körfezi’nin tercih edilmesi bizim için ticari bir değer oluşturuyor. Yoğunluk artıyor fakat bu sebeple yığılmalar da oluşuyor. Özellikle bayramtatillerinde bizlerbir standart oluşturmalı ve o standardın üzerinden gitmeliyiz. Bayram yoğunluğu her yıl zaten yaşanıyor, bayram sonrasında ise gözle görülür bir boşalma var Saros’da fakat biz yine bu haftadan sonra yine Saros’un yine %100 doluluk oranına ulaşacağına inanıyoruz. Tatilcilerimize önerimiz kesinlikle bir emlak firmasıyla çalışmaları. Bu mağduriyet yaşamamaları için son derece önemli. Saros’da ve bölgemizde faaliyet gösteren hiçbir emlak firması müşterisini mağdur etmez. Tatilcilerimizin rezervasyonlu çalışması onlara fiyat avantajı da sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Keşan TSO tarafından geçtiğimiz yıl çalışmaları başlatılan ve bu yıl aktif edilen sarosdanenerede adlı tatil planlama platformunun Saros turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Keşan TSO başta sarosdanenerede.com ile gerek tanıtım gerekse bu karmaşıklığın giderilmesi adına yaptığı faaliyetlerle görevini yerine getirmiştir.”

GÖKHAN ÇEVİKEL: “SORUNLAR ELBİRLİĞİ VE ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLECEK SORUNLARDIR”

“Yaşanan sıkıntılar hep aynı fakat çözümlere odaklanamıyoruz. Keşan TSO tarafından yapılan tatil bilinçlendirme çalışmaları artarak devam etmeli. İnsanlar Saros Körfezi’ne geldikten sonra değil gelmeden önce ne yapacaklarını, nasıl vakit geçireceklerini bilmeli. Bu çoğu tatil bölgelerinde mevcut bir uygulama. Bizler emlakçılar olarak tatilcilerimizin konaklama açısından gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Saros Körfezi’ni tercih eden misafirlerimizin tatile gelmeden önce konaklama planlamalarını yapmaları gerekiyor. Yaşanan sorunlar el birliği ve ortak akıl ile çözülecek sorunlardır.”

NEŞE VARDAR: “WWW.SAROSDANENEREDE.COM ADLI SİTENİN ÇÖZÜM OLACAĞINA İNANIYORUZ”

“Saros Körfezi’ne gelen misafirlerimizin daha bilinçli tatil yapmaları ve tatil süresince aradıkları her şeyi kolayca bulmaları için Keşan TSO tarafından oluşturulan www.sarosdanenerede.com adlı sitenin Saros’da yaşanan keşmekeşliğe bir nebzede olsa çözüm olacağına inanıyoruz. Bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk sadece Saros Körfezi’nde değil Türkiye’deki tüm tatil bölgelerinde yaşanmıştır. Yani sorun aslında kalabalık değil düzensizlik sorunudur. İnsanlar nerede çadır kuracaklarını, nerede yiyip içeceklerini, nerede eğleneceklerini bilmiyor ve belli bölgelere yığılma oluyor. Keşan TSO bu konuda gerek profesyonel tanıtım filmleri gerekse yapılan site çalışmaları ile bu konunun önemine defalarca dikkat çekmiştir. Yapılan çalışmalardan ötürü oda yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.”

CÜNEYT YÜKSEKDAĞ: “TANITIM SİTESİYMİŞ GİBİ ALGILANMASI SON DERECE YANLIŞ”

www.sarosdanenerede.com tatilcilerin tatile gelmeden önce planlama yapmaları için oluşturulan bir sitedir. Bu anlamda; bu sitenin tanıtım sitesiymiş gibi algılanması son derece yanlış. Aksine önümüzdeki süreçte hep birlikte şahit olacağız ki; insanlar Saros Körfezi’ne gelmeden önce tatillerini bu site aracılığıyla daha planlı hale getireceklerdir.”

RECEP FİDAN: “Bayramdan sonra bir durgunluk var ama bayram tatili işletmelerimiz açısından oldukça yoğun ve verimli geçti. İşlerden ve odamızın yaptığı tanıtımlardan memnunuz.”