Saros Körfesi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, dün yaptığı açıklamada, bu yaz Erikli sahili turizm sezonunu değerlendirdi.

ERİKLİ’DE BÜYÜK BİR İŞ YOĞUNLUĞU OLDU 

Sezonun bu yıl üçüncü ayını tamamladığını belirten İşçimen, 10 Haziran'da başlayan bir yoğunluk vardı. Araya başladığını ve araya Ramazan Bayramı girdi. Ramazan'da bazı esnaf arkadaşlarımız zorlansa da genel anlamda bakıldığında Ramazan, geçen yıllara göre daha iyiydi. Ramazan sonrası, bayrama çok iyi hazırlanmamızı, asıl sezonun bayramla birlikte başlayacağını ve sezonun 15 Eylül'e kadar süreceğini söylemiştim. Yanılmadığımı da görüyorum. Bayramla beraber büyük bir yoğunluk olduğunu gördüm Erikli'de. Büyük bir iş potansiyeli oldu. Esnaf arkadaşlarımızın hepsi memnundu.” dedi.

SEZON 18 EKİM’E KADAR SÜRER

 

Bugün 10 Eylül'dü. Geçen yıllara nazaran 10 Eylül tarihini kıyasladığımızda Erikli çok daha kalabalık ve hareketli ” diyen İşçimen, açıklamasını şöyle sürdürdü: Özellikle bu hafta sonundaki rezervasyonlara baktığımızda, hafta sonundan sonra Kurban Bayramı'na yaklaşık 20 gün kalıyor. Bu 20 gün de hafta sonları turizmiyle hareketli geçecek. Fakat sezonun Kurban Bayramı tatiliyle birlikte biteceğini düşünüyorum. Çünkü özellikle büyük marketlerin kapanışlarını 18 Ekim'e vermişler. Bu demektir ki onlar sezonun 18 Ekim'e kadar süreceğini ön görüyorlar. Zaten büyük firmalara saygı duymak lazım,bunların araştırmaları bizden çok iyi durumda. Bizler de bölgemizi tanıyanlar olarak hep bunları söyledik. Önümüzdeki sezon belki 3,5 ay olacak. Çünkü bayram 10 gün daha öne gelecek, belki de okulların açılması bayramla birleştirilecek. Önümüzde 2-3 senelik böyle bir süreç var. Bu demektir ki Ramazan öne geldikçe, Kurban Bayramı da yaklaştıkça sezonu dolu dolu 3 aydan aşağı yaşayamayacağız. Bu da bölge için turizm ekonomisine çok büyük bir katkıdır.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SEZONA DAHA ERKEN HAZIRLANMALIYIZ

 

Keşan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnafın büyük bir çoğunluğunun turizmin kendilerine büyük bir fayda sağladığını söylediğini de kaydeden İşçimen, Demek ki sanayimizi de yansıyan bir şeyler var. Bölgemizde konaklama yani yatak ihtiyacı her geçen gün daha da fazlalaşmaya başladı. Artık turizm kasabası anlayışına tamamen bürünmemiz lazım. Bu turizm kasabası anlayışı bizlerin sezona daha önceden hazırlanması gerektiğini vurgulatıyor. Artık önümüzdeki sezonun programını mart – nisan aylarında bitirmiş olmamız lazım. Çevre temizliğimizi, görselliğimizi programlamamız gerekiyor. 2014-2015 ve 2016 bence Saros turizminde çok büyük patlamanın olacağı bir üç yıl olarak görüyorum. Üç yıl içerisinde otomatikman 30 gün bir oynama olacak. Bunun içinde büyüklerimizde bir şeyler düşüneceğini tahmin ediyorum diye konuştu.

PARA KAZANAMADIM DİYEN KABAHATİ KENDİNDE ARASIN

 

Bu yılki turizmden herkesin memnun olduğunu ancak “Para kazanmadım.” diyen birisinin de önce kabahati kendisinde araması gerektiğine işaret eden Mustafa İşçimen, Saros'un son yılların en iyi Kurban Bayramı'nı geçireceğine inandığını da söyledi.

TAŞ OCAKLARI VE SAHİLDE TUVALET SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ

 

Saros'taki en büyük sıkıntılardan birisinin taş ocakları ve kamyonlar olduğuna dikkat çeken İşçimen, bu konuda en kısa zamanda alternatif yol bulunması gerektiğini belirtti.

Sahillerde bu yılki en büyük eksikliğin tuvalet, soyunma ve duş kabinlerinin eksikliği olduğunu kaydeden İşçimen, şunları söyledi: Hafta sonu Erikli'de 100 bin kişi oluyor ve bu 100 bin kişi ihtiyacını nasıl görüyor. Bu çok basit bir sorudur. Bunların da sağlanması için mutlaka belirli yerlere kabinler yapılmalı ve bunların da iyi bir işletmecilere verilmesi gerektiğini düşüyorum.

SEYYAR SATICILAR DA BÜYÜK SIKINTI

 

Büyük sıkıntılarımızdan bir diğeri de seyyar satıcılardır. Müşterilerin %80'i seyyar satıcıdan şikayetçi. Plajda dinlendikleri zaman satıcıların bağırlamaları insanları rahatsız ediyor. İnsanlar tatile geldiklerinde dinlenemiyorlar. Çok gürültü kirliliği oluyor. Kimsenin ekmeğiyle oynanmasın ama bunlar bir düzene sokulabilir.”