Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, , İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen kararname ile ilgili Saros’daki evlerini günübirlik kiralayan ev sahiplerini bir kez daha uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Keşan TSO Turizm Komitesi tarafından düzenlenen “Saros'taki eviniz ve kiralamada yeni dönem” konulu toplantı ile emlak komisyoncularına bilgi verildiğini hatırlatan Mustafa İşçimen, konunun sadece emlakçılık sektöründe faaliyetini sürdüren işletmeler ile değil günübirlik kiralama yapan ev sahipleriyle de oldukça alakalı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

GÜNÜBİRLİK KİRALAMADA SEZON ÖNCESİ YENİ YAPILANMA

“İçişleri Bakanlığı tarafından, günübirlik kiralama ile ilgili valiliklere gönderilen yeni kararname ve bununla ilgili gelecek sezon kiralamalarda yeni yapılanma olacağı hususunda geçtiğimiz günlerde emlak sektöründe faaliyetini sürdüren dostlarımızla bir toplantı düzenlemiştik. Burada arkadaşlarımıza konu ile ilgili gerekli bilgileri ve dikkat edilmesi gereken hususları aktardık. Fakat konu emlak komisyoncusu işletmelerimizi ilgilendirdiği kadar Saros Körfezi’nde evlerini günübirlik kiraya veren ev sahiplerini de ilgilendiriyor.”

EVİNİ GÜNÜBİRLİK KİRAYA VERENLER DİKKAT ETMELİ

Açıklamasının devamında, kararnamede günübirlik konaklamalarda kimlik bildirim kanununun tam olarak uygulanmasının istendiğini aktaran İşçimen şöyle devam etti: “Önümüzdeki sezonda konunun uygulanıp uygulanmadığına dair birçok denetim yapılacak. Yapılacak bu denetimlerde uygulanacak cezaların bir bölümünün kolluk kuvvetlerinin döner sermayesine aktarılması gündemde, bu nedenle kurallara uyulması yönünde ev sahiplerimizin daha dikkat etmesi gerekiyor. Ev sahiplerinin evlerini kiraya vermesi onların en doğal hakkı, ancak söz konusu kuralları ya kendileri uygulamalı ya da bir emlak firması ile sezon öncesi sözleşme yaparak sorumluluğu ve yükümlülüğü tamamen kendi üzerlerinden atmalıdırlar.”

EV GÖSTERENLER DE KİMLİK BİLGİLERİNİ BİLDİRECEK

Emlak firmasındaki ev gösterme gibi görevleri yapan ekibin de kimlik bilgilerinin güvenlik birimlerine bildirilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa İşçimen, emlakçının da çalışan kişinin de güvenlik biriminin vereceği kimlik kartını takmak zorunda olduğunu ifade etti.

İşçimen son olarak, emlak komisyonculuğu yapan işletmeler ve evlerini günübirlik kiraya veren ev sahiplerinin birbirleriyle uyumlu ve kanunlara uygun olarak yeni düzeni oluşturmaları halinde işlerin daha da artacağını söyledi.