İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, dün, Keşan Engellileri Koruma Derneği’ni ziyaret ederek, engellilere yönelik verilecek hibe desteğiyle ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

 Saat 14.15 sıralarında başlayan ziyarette, İl Müdürü Çildam’ın yanı sıra; müdürlük çalışanları ve dernek üyeleri yer aldı.

36 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ VAR

İŞKUR’un engellilerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmalarına yönelik çalışmaları olduğunu kaydeden Şengül Çildam, ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi: “İl ve ilçelerde bulunan engellilerimize çalışmalarımızı duyurmaya çalışıyoruz. Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği veriyoruz. Engellilerin destekten yararlanabilmesi için; en az yüzde 40 raporu olmalı, emekli olmamalı, girişimcilik belgesi olmalı. Hibe desteği almak için şartları tutan bireyler, 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR’a başvuru yapması gerekiyor. Başvuruyu da, Ankara’ya göndereceğiz ve uygun bulunması durumunda, 36 bin liraya kadar hibe verilecek.”

 EN AZ 3 YIL ŞARTI VAR

 Çildam sözlerini şöyle tamamladı: “Açılacak işyerinin en az 3 yıl aktif olarak, çalışması gerekiyor. Engelliler için bu durum çok önemlidir. Amacımız; engellilerimizi de iş hayatına kazandırıp, onlara yeni istihdam alanları yaratmaktır. Hizmetlerimizden il ve ilçedeki insanlarımızın yararlanmasını istiyoruz.”