BÜLENT SAYLAM

“YARDIM TALEPLERİ GEÇMİŞ YILLARA GÖRE, BU YIL ARTTI”

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların Keşan’da da, hissedildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan İşlek, “İnsanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere diğer kurumlardan yardım taleplerinin artığını görmekteyiz. Ramazan ve Kurban bayramlarında yardımların çok fazla olduğu dönemlerdir. Geçmiş yıllarda, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için fitre, zekat, yardım paketleri ya da kurban gönderilirdi ancak, bu yıl hiçbir yerden yardım gelmedi. Ekonomik sıkıntının sadece asgari ücretle çalışanlarda değil; daha üst seviyedeki insanlarında sıkıntı yaşadığını görmekteyiz. Bundan ötürü de, yardım talepleri geçmiş yıllara göre, bu yıl arttı.” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLİ, OKUL MASRAFLARINI KARŞILAMAKTA ZORLUK YAŞIYOR”

Nedim İşlek sözlerini şöyle sürdürdü: “Asgari ücretle çalışan bir kişi çocuğunun okul masraflarını karşılamakta zorluk yaşıyor. Ayrıca, benim mahallemde ilkokul olmaması nedeniyle, öğrenciler taşımalı sistemle okullarına gitmek zorunda kalıyor. Bu ailelere ayrı bir maddi külfet getirmektedir. 1 öğrencinin taşıma maliyeti 180 lira civarındadır. Asgari ücretle çalışan bir kişinin bu kadar yükün altından kalkması çok zordur. Allah yardımcıları olsun.”

“İNSANLAR SESİNİ DUYURMALI”

Yaşanan sorunlara, siyasi iradenin çözüm üretebileceğini ifade eden İşlek sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlar, muhtar olarak bizleri seçiyor. Biz, onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama bazı şeyler bizleri aşıyor. İnsanlar, bizim aracılığımızla sorunlarını dillendiriyor. Bizler dile getiriyoruz ama lafta kalıyor. İnsanlarında sorunlarını dile getirmeli ve sesini duyurmaları gerekiyor.”