AYGÜL KONAR

İşlek: “Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınacağını öğrendik. Bununla birlikte velilerin okulun taşınmasına karşı çıktığını gördüm. Nedenlerini de açıklamışlar. Koskoca 5 katlı bir binanın 250 tane öğrenciyle kalması hangi mantığa cevap verecek? Erol Yazla, hocamızın da okulun taşınması değil, kapatılması konusunda bir serzenişi var. O da doğru olabilir. Eğer önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime kapatılacaksa Erol hocamla sonuna kadar beraberim.” dedi.

“AİLELERİN ÇOCUKLARININ KALEM KİTAPLARINA VERECEKLERİ PARALAR TAŞIMALI EĞİTİME GİDİYOR”

Yukarı Zaferiye Mahallesi’nin Keşan’ın merkez mahallesi olduğunu söyleyen ve İlkokulu olmayan tek mahalle olduklarını dile getiren Nedim İşlek, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Bununla birlikte bu mahalledeki çocuklarımız taşımalı eğitimle diğer okullara aktarılıyor. Bu durum da asgari ücretle çalışıp mahallemizde oturan vatandaşlarımıza külfet getiriyor. Bunun en kısa yolu Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilkokul olarak eğitime kazandırılmasıdır. Bu okulun ilkokul olması uygundur. Tam Keşan’ın merkezi yerindedir. Sadece Yukarı Zaferiye de değil, İspat Cami, Büyük Cami, Aşağı Zaferiye ve Cumhuriyet Mahallelerinde ki çocukların eğitim alması için yakın bir mesafededir. Annesi babası çalışan çocuklar ise taşımalı eğitimle okullarına gidiyorlar. Ailelerin çocuklarının kalem kitaplarına verecekleri paralar taşımalı eğitime gidiyor. Bu yüzden bu okulun ivedilikle eğitime kazandırılması gerekiyor. Daha önceki açıklamalarımda da vardı. Eski İmam Hatip Ortaokulu’nun olduğu yer de olabilirdi. Fakat bizim sorunumuzu orası çözmüyor. Keşan’ın merkezde ihtiyacı olan ilkokul sorununu çözmüyor.”

Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının ilkokul olması halinde büyük bir sorunun ortadan kalkacağını vurgulayan İşlek, bu işin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.