SONGÜL KONAR

İşlek, 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan bu yana, mahalle sınırları içerisinde ilkokul bulunmaması nedeniyle mahalle sakinlerinin çektiği zorluğu, gerek yerel basında, gerekse internet ortamında defalarca dile getirdiğini hatırlatarak, bu taleplerini karşılayacak bina olarak da, bir süre önce İlçe Müftülüğü’ne tahsis edilen binayı gösterdiğini söyledi. Ancak taleplerini ve taleplerini karşılayacak binayı gösterdikleri tarihten bu güne kadar 2 yıl geçtiğinin altını çizen Nedim İşlek, “Bizler Yukarı Zaferiye Mahallesi olarak, hudutları içerisinde, 54 sokak, 11 cadde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 bin 878 seçmeni olan Keşan'ın en büyük mahallelerinden biriyiz. Dolayısıyla Keşan'ın en büyük mahallelerinden biri olarak mahallemiz sınırlarında bir ilkokul bulunmadığını defalarca; yetkililerle birebir görüşüp, gerek yazılı basın, gerekse internet ortamında dile getirdik. Ancak bizim ilkokul talebimizin üstünden 2 yıl geçmesine rağmen, bu talebimizin hiçe sayıldığını gördük.” dedi.

“ANİDEN VE HABERSİZCE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NE VERİLMİŞ”

İlkokul isterken sadece talepte kalmayıp, bahse konu binayı göstererek çözüm yolunu da işaret etmelerinin üzerinden geçen 2 yıllık zaman zarfında, mevcut duruma göre bir arpa boyu yol alamadıkları sonucuna vardıklarını kaydeden Nedim İşlek, “Gelen şikâyetler üzerine 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan beri, Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde bir ilkokulumuzun olmadığını, bu nedenle ilkokul çağındaki çocuklarımızın taşımalı eğitimle öğrenimlerini gerek özel, gerekse başka mahallelerdeki okullara kayıt aldırarak öğrenimlerini devam ettirmek zorunda kaldıklarını da taleplerimizde vurgulamıştık. Bu durumun, mahalle sakinlerimize hem maddi, hem de manevi yük getirdiğini de söyleyerek, duruma kısa sürede çözüm getirilmesini beklerken, kısa bir süre önce ilkokul olarak değerlendirilmesini beklediğimiz binanın tahsisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınarak, aniden ve habersizce İlçe Müftülüğü’ne verilmiş. Yani çözüm beklerken hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldık. Hâlbuki bahse konu eski okul binası, ilkokul olarak değerlendirilse, Yukarı Zaferiye Mahallesi'nin yanı sıra, bu konuda sıkıntılar yaşayan Cumhuriyet Mahallesi'ne de çözüm olacaktır.” diye konuştu.

“BUNA KARŞI OLMAMIZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİLDİR”

Bahse konu binanın, İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildiğini, yerel gazetelerde çıkan haberler sonrasında öğrendiklerini belirten İşlek, “Bizim 2 yıldır ilkokul olarak değerlendirilmesini beklediğimiz binanın, alel acele İlçe Müftülüğe’ne tahsis edilip Müftü Raşit Efendi Kur’an Kursu olarak kullanılacak olmasını merak ediyoruz. Çocuklarımız elbette dinimizi öğrenecektir. Buna karşı olmamız söz konusu bile değildir. Ancak mevcut ibadet yerlerimiz boş dururken, koskoca bir eğitim yuvasının alel acele Müftülüğe tahsis edilmesi bizleri endişeye sevk etmiştir. Mahallemizde bulunan ve hayırsever Ahmet Yenice tarafından yeniden inşa edilen eğitim yuvamızda üstün başarılı öğrencilerimiz yetişirken, 4+4+4 eğitim sisteminden sonra, ortaöğretime geçilerek çocuklarımızın temel eğitim hakları ellerinden alınmış olduğunu düşünüyor ve bu durumu haksız eğitim uygulaması olarak değerlendiriyor ve endişeye düşüyoruz. Bu; Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza ceza olarak mı reva görülüyor? Biz, ilkokul talebimizi 2 yıl önce, üstelik binasını da göstererek defalarca dile getirirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bahse konu binanın tahsisi kendilerinden alınırken, bizim bu talebimizi hiç mi göz önünde bulundurmadı, bu alanın ilkokul olarak kullanılabileceğini ve böylece Yukarı Zaferiye Mahallesi’nin sorununa çözüm olacağını yetkililere neden sunmadı? Bizler Yukarı Zaferiye Mahallesi sakinleri olarak bu yanlışın düzeltilip, bu eğitim yuvasının mahallemize ilkokul olarak kazandırılması için gerekli siyasi erkânı da arayarak, yardım talep edeceğiz.” diye konuştu.