GİZEM GÖRÜR

Muhtar İşlek, Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde yıllardan beri çözülemeyen iskan problemlerine ve ilkokul sorununa değindi.

İSKAN PROBLEMİ SÜRÜYOR

Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki iskan sorununun yıllardır çözüme kavuşturulamadığını belirten İşlek, “Geçtiğimiz yıllardan beri çözülemeyen bir iskan sorunumuz var. 2017’nin sonuna geldik, okullarımız açıldı. Çocuklarımızı okullara gönderecek ailelerimiz, ikametgah almaya geliyor. İkametgah sorunu ortaya çıkıyor. Vatandaşın oturduğu evin oturma izni olmayabiliyor. İskanı alınmamış, oturma izni olmayan bir evde otururken, ikametgah veremiyoruz. Çünkü kaçak yapıya giriyor. İnsanlar çanta dolusu para verip ev alıyor, ama içinde oturma izni olmuyor. Bu iskan sorununun çözülmesi gerekiyor. İnşaatlar devam ediyor. Vatandaş dişinden tırnağından biriktirerek gayrimenkul sahibi oluyor. Ama ne yazık ki kendi evi olmuş olmuyor. Bunun sebebi iskan sorunudur.” dedi.

VATANDAŞLARIN ADRESLERİNE ZOR ULAŞIYORUZ

Bazı vatandaşların adreslerine kolaylıkla ulaşılamaması ile ilgili sıkıntıların da olduğunu dile getirerek devam eden İşlek, şunları söyledi: “Geçen akşam bir vatandaşı ararken deli divane olduk. Numaralar değişik değişik. İnsanları gereksiz yere rahatsız ediyoruz. Nedim’i ararken Ali’ye gidiyoruz. Ali’yi ararken Veli’ye gidiyoruz. Tanımadığımız insanlar da oluyor. Kapıyı çalıyoruz başkası çıkıyor. Bu konunun da ele alınması gerekiyor. Yeni Mahalle’de böyle bir sıkıntı yok çünkü bloklar oturmuş, yerleri belli. Ama Yenimescit’te, Yukarı Zaferiye’de, Büyük Cami’de bu sıkıntılar devam ediyor. Bu sıkıntının giderilmesi gerekiyor.”

BİZ DEVLETİN KURUMLARINA İSYAN EDECEK BİR TOPLUM DEĞİLİZ

Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde ilköğretim okulu yokluğunun bir çok probleme yol açtığını ifade eden İşlek, “Keşan’ımız için önemli bir problem daha var. Yukarı Zaferiye’de ilkokulumuz yok. Çocuklarımızı mahallemizin dışındaki okullara gönderiyoruz. Çocuklar özel okullara gitmek zorunda kalıyor. Bu aileye külfet oluyor. Herkesin durumu iyi değil. Yukarı Zaferiye’de 6878 tane seçmenimiz var. Çoluk çocuğu sayarsak, bu rakam ikiye katlanır. Koskoca bir mahallede ilköğretim okulu olmaması düşündürücüdür. Herkes çocuğunu güzel yerlerde okutmak ister. Ama mümkün değil. Özellikle Milli Eğitim camiasından ricamızdır. Yukarı Zaferiye Mahallesi’ne bir ilkokul kazandırılmasını istiyoruz. Biz devletin kurumlarına isyan edecek bir toplum değiliz. Ama mahallemizin bir ilkokula ihtiyacı var. Bu açıktır.” şeklinde konuştu.

ESKİ SAĞLIK MESLEK LİSESİ İLKÖĞRETİM OKULU YAPILABİLİR

Muhtar Nedim İşlek, yeni imam hatip lisesinin inşaatı bittikten sonra, şu anda imam hatip lisesi olarak kullanılan eski sağlık meslek lisesinin, Yukarı Zaferiye Mahallesi’ne ilköğretim okulu olarak kazandırılabileceği önergesinde bulunarak açıklamasını şöyle tamamladı: “Son çıkan imar planlarında mahallemizde bir okul yeri gözükmüyor. Yani yeni bir okul inşaatı planlaması görünmüyor. Ama bizim gönlümüzden geçen bir düşüncemiz var. Biliyorsunuz ki, yeni bir imam hatip lisesi inşaatı devam ediyor. İnşaat bitince, şu an geçici olarak imam hatip lisesi olarak kullanılan eski hastane (eski sağlık meslek lisesi) binası boşalacak. Bu bina mahallemize ilkokul olarak kazandırılabilir. Buna biz ve vatandaşlarımız çok seviniriz. Çevredeki mahalleleri de bazı problemlerden kurtarabilir bu düzenleme.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ