AYGÜL KONAR

Genelgenin valilik tarafından yayınlandığını belirten Çakmak, mevcut işletmelerin üç ay içinde işletmelerine kamera taktırmak zorunda olduklarının altını çizdi. 

Kamera takma zorunluluğunda bazı küçük esnafların istisna tutulması kanunda Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Kemal Cingöz ve konu ile ilgili Esnaf Odaları Başkanlarıyla birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp'i ziyaret ettiklerini, kamera konusunda görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Hüseyin Çakmak, “Edirne Valimiz sayın Ekrem Canalp, bazı esnaflarımızın istisna tutulması için 15.03.2019 tarihli genelgeyi iptal edip yeni çalışmalar yapılmasını uygun gördü. Keşan'da Edirne Valimiz sayın Ekrem Canalp'in talimatları ile Keşan Kaymakamımız, Keşan İlçe Jandarma Komutanımız, Keşan İlçe Emniyet Müdürümüz ve  Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamız Başkanlığının yaptığımız ortak görüşmemizde, kamera konusunda ortak kararlarımızı belirledik. Edirne Valimiz sayın Ekrem Canalp'in başta merkez Edirne olmak üzere tüm İlçe, Belde ve Köylerdeki hangi işletmelere kamera mecburiyeti getirilmesini tekrar gözden geçirip değerlendirilmiştir. Edirne Valiliğimizin 01.11.2019 tarihli kararı ile Edirne İl merkezi, İlçeleri, Belde ve Köylerinde bulunan başta karayolları üzerinde bulunan tesisler olmak üzere halkın yoğun olarak bulunduğu alış veriş merkezleri, Dinlenme tesisleri, Akaryakıt istasyonları, Pasajlar ve iş hanları  (İçerdeki küçük işletmeler hariç) büyük marketler, tüm konaklama tesisleri, özel okullar, etüt merkezleri, kuyumcular, döviz büroları, sanayi siteleri, 50 m2 üzerindeki cafeler, internet cafeler, alkollü içki satışı ve sunumu yapan işletmeler, alkol satışı yapan büfeler, 50 m2 üzerindeki kahvehane ve kıraathaneler, eğlence mekanları, turizm işletme belgeli tesisler, eczaneler, fabrikalar, konut siteleri, apartmanlar ve toplu konut alanları, düğün salonları, spor tesisleri, gündüz bakım evleri ve kreşler ile oto parklar, açık alan parkları kamera takmak mecburiyeti kapsamına girmiştir” dedi.

KAMERALARIN KULLANIMI VE GÖRÜNTÜLERİN  SAKLANMA SÜRE VE KOŞULLARI

-Kameraların görüş alanı iş yerinin tamamını kapsamalı ve 7 gün 27 saat kesintisiz kayıt yapabilmelidir.

-Kamera görüntü kayıtları en az 30 gün süreyle saklanabilir olmalı,

-Kayıt cihazları yüksek çözünülürlüklü gündüz ve gece  kayıt yapabilme özelliği ve USB bellek girişli olmalıdır.

-Bebek bakın odaları ve tuvalet gibi niteliği itibariyle kayıt altına alınması uygun olmayan alanlar kayıt dışı olmalıdır.

CEZAİ HÜKÜMLER!

-Yapılacak kontrollerde kameraların belirlenen sürede kurulmaması veya çalışır halde olmaması durumunda 5326 Sayılı kabahatler Kanunu 32.madde uygulanacaktır.

-Keşan lokantacı kahveci ve otelciler esnaf odamızın tüm üyeleri yayınladığımız bu özelliklerini gözden geçirip işletmelerine kamera sistemini taktırmalıdır.

Edirne Valiliğimizin çıkarmış olduğu bu genelgeye tüm esnaflarımız uymalıdır.

“TAPDK-AÇIK İÇKİ RUHSATLARINIZI YENİLEYİN”

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf odasına üye, Keşan Belediyesi, Beldeler ve Köylerde  hizmet veren açık içki ruhsatlı lokantacı, birahaneci, bar, pavyon, gece kulübü vs işletmelerin 2020 yılı TAPDK  ruhsat ücretleri 720,00 TL olduğunu belirten Başkan Çakmak, “TAPDK ruhsatlarınızın yenilenmesi için 31 Mayıs 2020 Pazar günü sonuna kadar, Keşan Ziraat Bankasına 720,00 TL yatırılıp işletmelerinde bulunan TAPDK ruhsatlarını Keşan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaat etmek zorundadırlar. TAPDK ruhsatı 720,0 TL. Ücretlerin süresi corona virüs sebebiyle ertelenmedi” diye konuştu.