Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, dün yaptığı açıklamada, derneğin bir aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Büyükkayhan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nin faaliyetlerini her ay basın aracılığı ile kamuoyuna aktaracaklarını belirterek, derneğin bir aylık faaliyetlerinin, yeni yönetim tarafından yapıldığını ve yönetimde yer alan kişilerin şu an için tamamının engelli olduğunu kaydetti.

YARDIMSEVER KEŞANLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

1995 yılında kurulan derneğin, tamamını engellilerin oluşturduğu bir yönetim kuruluna belki de hiç sahip olmadığını belirten Büyükkayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu Yönetim Kurulumuz, bir ay içerisinde ev ev gezerek, ihtiyaç sahibi olduklarına inandıkları ve gördükleri ailelere 25 paket gıda yardımı dağıtmıştır. 10 tane tekerlekli sandalye, 1 tane klozetli sandalye, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir. Bu sandalye ve gıda yardımı yapanlar, isimlerinin açıklanmasını istemedikleri için açıklayamıyoruz. Ancak bu yardımı yapanlara buradan şükranlarımızı sunuyor ve bunların devam edeceklerine inanıyoruz. Halkımız, güven duydukları bir yönetim olduğunda, şehrimizin ihtiyaç sahibi olduğu kişilere canı gönülden yardım ettiğini, yaptıkları yardımlarla kanıtlamışlardır. Bunun için tüm yardımsever Keşanlılara teşekkür ediyorum.”  

 DERNEĞİMİZE ZARAR VEREN HERKES BUNUN HESABINI VERMEK ZORUNDADIR

 Son bir ayda, dernek gelirinin 498 TL, giderin ise bin 35,82 TL olduğunu da bildiren Büyükkayhan,   “Derneğimizin 16 Haziran 2015 tarihinde yaptığı toplantıda, Vergi Dairesi’nden ticari işletmesinin silinmesini istediğimiz halde, ilgili mali müşavir bugüne kadar net cevap verememiş ve işi bitirememiştir. Derneğimiz bu nedenle her geçen gün zarar görmektedir. Derneğimize zarar verenler, hukuk karşısında hesap vermek zorundadırlar. Bundan sonra derneğimize bilerek zarar verenler, verecekleri zararı kendileri ödeyecektir. Amacımız, derneğimizi Keşan’da vakıf haline getirmektir. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” diye konuştu.

SON YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ

Büyükkayhan, çeşitli nedenlerle yönetim kurulu asil üyeliğinde boşalan  yerler olduğunu da kaydederek,  Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu’nun son haliyle  şu isimlerden oluştuğunu bildirdi.  İsmail Büyükkayhan, Alper Pehlivan, Muharrem Eriş, Hasan Düdük, Ayten Çakır, Rufat Bulut, Abdullah Öner