HABER MERKEZİ

Saat 14.30 sıralarında başlayan ve Tepe Mezarlık’ta gerçekleştirilen anma törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yanı sıra Saraç’ın torunları ve akrabaları olan; Melih Saraçoğlu, Sami Mercan, Ali Saraçoğlu, Mustafa Mercan, Cahit Mercan, Simay Mercan, Berna Saraçoğlu, Berin Saraçoğlu, Ümit Saraçoğlu, Hayri Çomer ile yakınları katıldı.

Emekli İmam Hatip Emin Ertekin’in dualar okumasından sonra anma törenine katılanlara hitaben konuşan Başkan Helvacıoğlu, “İsmail Saraç, Keşan’ın 3. belediye başkanı olarak görev yapmış. Şerefli bir dönem yaşamış. Allah kendisinden razı olsun. Mekânı Cennet olsun. Keşan Belediyesi’nin geçmiş dönem rahmetli belediye başkanlarını anma töreninin geleneğini biz artırarak devam ediyoruz. Anma törenlerimize İsmail Saraç’ı da dahil ettik. Bundan sonra her yıl 15 Mayıs’ta diğer büyüklerimizi andığımız gibi İsmail Saraç’ı da anacağız. Keşan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. O’nu ilk anmamız Ramazan Ayı gibi mübarek bir aya denk geldi. Törene katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Anma törenine katılan Saraç’ın yakınları da Başkan Helvacıoğlu’na mezar yeri düzenlemesi ve anma töreni için teşekkür etti.

Tören öncesi Keşan Belediyesi tarafından anmaya katılmak isteyen vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüs de kaldırıldı.