İspat Cami Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkul da semt pazarlarından memnun olduklarını belirterek, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlara çok büyük kolaylık sağlandığını söyledi.

TİCARİ HAREKETLİLİK GELDİ

Salı günleri Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Perşembe günleri de İspat Cami Mahallesi’nde kurulmaya başlanan semt pazarlarından hem muhtar olarak kendilerinin hem de mahallelerinde yaşayan vatandaşların memnun olduklarını dile getiren Mustafa Özkul, bu uygulamanın İspat Cami Mahallesi’ne bir ticari hareketlilik de getirdiğini kaydetti.

SEMT PAZARLARI İKİ MAHALLE İLE SINIRLI KALMAZ

Açıklamasında,  Hüseyin Yazır Caddesi üzerinde dün ikinci defa semt pazarının kurulduğunu ifade eden Özkul, bu pazarın hem esnafa, hem de mahalle halkına fayda sağladığına da dikkat çekerek şöyle konuştu:“Keşan’da, yıllardır sadece cumartesi günleri ve şehir merkezinde pazar kuruluyordu. Buraya ulaşmakta sıkıntı çeken, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız vardı. Kurulan semt pazarları ile bu vatandaşlarımıza da kolaylık sağlanmış olduğunu düşünüyorum. Bana göre semt pazarları iki mahalle ile sınırlı kalmayacak ve daha da genişleyecek ve diğer büyük mahallelerde de kurulmaya başlanacak.Yeni Mahalle, Büyük Cami Mahallesi, Yukarı Zaferiye Mahallesi gibi bölgelerimizdeki uygun görülecek alanlarda, semt pazarlarının kurulması uygun olabilir. Biz, mahalle muhtarları olarak halkımızın her zaman yanındayız ve hizmetindeyiz.”