Aydın İstek, Keşan İndirim Günleri ve Kentsel Dönüşüm’le ilgili görüşlerini açıkladı

 

“Çok fazla eksiklikleri olan bir “Alışveriş Günleri” gördük”

 

 

MHP Keşan Belediye Meclisi Üyesi Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde gerçekleştirilen “Alışveriş Günlerin” ve Keşan’da uygulanması gündemde olan “Kentsel Dönüşüm” projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ACELEYE GETİRİLDİ

Açıklamasına esnafa katkı sağlamak amacıyla düzenlenen alışveriş günlerini değerlendirerek başlayan İstek, esnafa destek ve Keşan’daki ticareti canlandırmak adına hoş bir etkinlik gerçekleştirildiğini ancak, aceleye getirildiği için bir çok eksikliğin yaşandığını vurguladı.

Bu konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklarken “Bu açıklamaları, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde adaylık düşünen biri olarak yapmıyorum.” diyen ve alışveriş günleri etkiliğinin gündemde konuşulması gereken bir konu olduğunu kaydeden İstek, bir çok esnafın etkinliğinin eksikliklerinden yakındığı halde bugüne kadar hiç kimsenin konuyu dile getirmediği için değerlendirmede bulunduğunu söyledi.

DAHA GÜZEL ORGANİZE EDİLEBİLİRDİ

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun bu gibi etkinlikleri daha iyi organize etme tecrübesine sahip olduğunu ifade eden İstek, Çok fazla eksiklikleri olan bir alışveriş günleri gördük. Mutlak daha güzel organize edilebilirdi. Birçok projeyi iyi şekilde hazırlayabilen Ticaret Odası Başkanımız bunun da daha iyi bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirdi.” dedi.

Keşan İndirim Günleri’ne özel bir banka tarafından sponsorluk yapıldığını ancak yine de esnaftan para toplandığını dile getiren Aydın İstek, Bir bankanın sponsor olduğu etkinlik için neden esnaftan para toplanma gereği duyuldu? Banka, esnafa destek vermek amacıyla reklamını da yapmış oldu.  Esnaf zaten zor durumda. 3-5 liraya ihtiyaç duyan küçük iş yerleri var. Bu kişilerden neden para alındı? Etkinlikteki amaç esnafa para kazandırmak değil miydi? Bu zor günlerinde destekte bulunmak değil miydi? diye sordu.

TAM ANLAMIYLA BİR CÜMBÜŞ HAVASINDA OLMALIYDI

 “Alışveriş günleri 40 balon bağlamakla olmaz.” diyerek sözlerini sürdüren İstek, şöyle konuştu: Tanıtımlar bölgede ciddi anlamda olmalıydı. Sadece broşür dağıtmakla yetinilmemeli. İlçe dışından otobüsler ile Keşan’a insan taşınabilirdi. Bölge dışından insan göremedik. Çarşı merkezine dinlenme yerleri, dışarıdan gelen müşterilerin eşyalarını bırakabileceği bölgeler oluşturulabilirdi. Toplu taşıma araçlarında indirim sağlanabilirdi. Dışarıdan gelen otobüslere yer gösterilip, insanlar şehir merkezine belirli araçlarla taşınabilirdi. Çeşitli yerlerde mini konserler verilebilirdi. Tam anlamıyla bir cümbüş havasında olmalıydı. Etkinliğin olduğu günlerin belirlenmesinde çok daha dikkat edilebilmeliydi. Yunanistan’daki festivalin dikkate alınmaması da tam bir fiyasko. Burada bir etkinlik yapıyorsun, en büyük hedeflerinden biri Yunanistan’dan gelen misafirler ve sen bunu değerlendiremiyorsun. En büyük eksiklik ise budur. Konuyu değerlendirecek başka birileri daha daha, bir çok eksikliği ortaya çıkarabilir.”

BELEDİYE, ODALAR NİYE YOK

Alışveriş etkinliğine Keşan Belediyesi’nin neden dahil edilmediğini de soran İstek, belediyenin de organizasyona destek vermesi halinde çok daha fazla güzelliklerin ortaya çıkabileceğini, bunun yanısıra sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarının da işin içine katılması gerektiğine işaret etti.

SEÇİM ALIŞVERİŞİ OLDU

Sözlerini “Organizasyonda yer alan çoktu ancak bir danışma noktası bile yoktu.” diyerek sürdüren İstek, şöyle devam etti: Eskiden siyasetçiler, seçimler yaklaşınca asfalt çalışmaları yapardı. Seçimlerden sonra ise yapılan asfaltlar, delik deşik olurdu. Buna halk seçim asfaltı derdi. Bu da seçim alışverişi oldu.

Oysa Keşan TSO’nun, şu anki yönetiminde ya da meclisinde yapılan çalışmaların karşılığında Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri yeni bir grup çıkarmayarak, geçen dönem olduğu gibi çok rahat bir şekilde çalışma performansını artırmak adına müdahale etmemiştir. Bu sebepten dolayı şu anki Keşan TSO yönetiminin karşısında yeni bir çalışma grubunun çıkmayacağını bilmekteyim. Bu sebepledir ki Ticaret ve Sanayi

Odası’nın bu gibi faaliyetlerinde daha rahat, daha eksiksiz ve daha profesyonelce bir çalışma ortaya koyması gerekmektedir.

Mantık iyi ama içi boştu. Kesinlikle yapılan iş yanlış değil. Fakat esnafa zerre kadar katkısı olduğunu düşünmüyorum. Sadece ‘Ben’ diye yapılmamalıdır. İnşallah bundan sonraki alışveriş günleri etkinliği, organize bir çalışma ile daha iyi olur. Bunları Helvacıoğlu’nun daha iyi yapacağına inanıyorum. Helvacıoğlu’nun uzun yıllardır oda yöneticiliği yaptığından dolayı bu işi daha profesyonelce yapacağına inanıyorum.”

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Keşan’ın alışveriş günleri yapmaya elverişli olup olmadığı yönünün ise farklı bir kulvarda değerlendirilmesi gerektiğini savunan İstek, pazaryeri projesiyle birlikte kentsel dönüşüm projesinin de hayata geçirilmesi durumunda bu gibi etkinliklerin, ticaret alanının genişlemesi nedeniyle daha iyi şartlarda yapılabileceğinin altını çizdi.

Kentsel dönüşüm projesinin herkesi ilgilendirdiğini bildiren Aydın İstek, “Kentsel dönüşüm projesi hakkında Belediye Başkanının ve sivil toplum örgütlerinin bu alanda ticaret alanı oluşturulması yönünde çalışma yaptıklarının bilincindeyim. İnşallah bundan sonraki yeni pazaryerinin karşısında Keşan’a yakışır bir proje ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Aydın İstek, açıklamasının sonunda Keşan’ın geleceği için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini de belirtti.