Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında Oda, Borsa ve Esnaf Odaları Başkanlarıyla istihdama yönelik toplantı dün saat 15.00’te kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,  Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, Ziraat Odası Meclis Başkanı Üzeyir Coşkun, Lokantacılar Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Dülgerler Odası Başkanı Bülent Gezer, Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Kudret Kalkan, Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel, Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz katıldı.

OSB’YE PERSONEL İHTİYACI OLACAK

Kaymakam Dınkırcı, toplantıda, Keşan’ın sahip olduğu sosyo ekonomik ve kültürel potansiyeli dikkate alındığında Keşan’ı güzel bir geleceğin beklediğini söyledi. Dınkırcı, başta özel ihtimam gerektiren gruplardaki insanların olmak üzere gençlerin istihdam edilmesinin büyük önem taşıdığını, bu bağlamda Keşan’a kurulacak olan OSB’ye (Organize Sanayi Bölgesi) personel ihtiyacı olacağını ve bu konular hakkında istihdam konulu toplantı yapıldığını kaydetti.

İSTİHDAM SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRMALIYIZ

Toplantıda istihdama vurgu yapan Bekir Dınkırcı, şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz gerek Mesleki Eğitim Merkezimiz gerekse de İŞKUR’la ortak istihdama yönelik kurslar düzenlemiş bulunmaktayız. Bu kurslarımızda eğitim gören 8 vatandaşımız geçtiğimiz Cuma günü İlçemizde faaliyet gösteren Özdemir Tekstil isimli işyerinde kamu özel işbirliği ile işe alınmışlardır. Burada Özdemir Tekstil isimli işyerine 8 vatandaşımıza istihdam sağladığı için teşekkür ediyoruz. Biz de Odalarımız, Borsamız ve Esnaf Odalarımız ile birlik beraberlik içerisinde ister köylerimizde, ister kentimizde istihdama yönelik ihtiyaçlarımızı tekrar gözden geçirerek, somut adımlar atmak üzere çalışmak isteyen başta özel ihtimam gerektiren vatandaşlarımız ve tüm vatandaşlarımızın istihdam sağlanması için çalışmalarımızı arttırmalıyız. 1 kişi dahi istihdama kazandırabilirsek ne mutlu bize. Toplantıya katılan Oda, Borsa ve Esnaf Odaları temsilcilerine teşekkür ederiz.”

BAŞVURLAR ODA TEMSİLCİLİKLERİNE YAPILACAK

Toplantıya katılan tüm Oda, Borsa ve Esnaf Odaları Başkanları da konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini belirterek, vatandaşların daha önce yapmış oldukları işler ile ilgili özgeçmişleri ile birlikte ilgili Oda, Borsa ve Esnaf Odaları Başkanlıklarına müracaat edebileceklerini, Oda, Borsa ve Esnaf Odalarının da bu vatandaşlarımızın istihdam edilmesi için özverili bir şekilde çalışma yapacaklarını belirttiler.