SONGÜL KONAR

14 Aralık 2016 Çarşamba günü Keşan Belediye Encümeni toplantı salonunda, dönemin zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Çevreden sorumlu Ayşegül Arslan Aydın, zabıta komiseri Ali Yılmaz ve Keşan Esnaf Oda Başkanları Hüseyin Çakmak, İbrahim Aldanmaz, Mahmut Demirkan, Hüseyin Erkan, Kudret Kalkan, Bülent Gezer, İsmail Yüksel birlikteliğinde yapılan toplantıda, Keşan’ın ve Saros Körfezinin turizm ve ticarette Avrupa’ya yakın olması nedeniyle çok önemli bir ilçe olduğunu ve hareketliliğe hizmet verecek umuma açık işletmelerin müşterilerine, rahat, hijyen ve huzurlu hizmet vermeleri için zamana ihtiyaçları olduğundan, işyeri açılış-kapanış saatlerinde düzenleme yapıldı. 

“MUSTAFA HELVACIOĞLU VE ENCÜMENİ BÖYLE BİR KARARLA ESNAF ODA BAŞKANLARIMIZI VE ESNAFLARIMIZI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATIP ÜZMÜŞTÜR”

Konu ile ilgili açıklama yapan Lokantacı,  Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, şunları söyledi: “31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimde, Keşan Belediye Başkanlığı’nı kazanan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Belediye Encümeni Feridun Tümer, Alaaddin Öztürk, Sevil Kılıç, Levent Keçimen yaptıkları toplantıda yaz sezonuna girerken, turizm ve ticaretin gelişmesi için yıllarca mücadele verilen Keşan da işletmelerin açılış-kapanış saatlerini yeniden düzenleme gereğine neden görüldü. Biz esnaf oda başkanlarının görüşünü almaya gerek ve lüzum görmeden şehir içinde müzik yayınları saat 24.00’te kesilecek, işyerleri 01.00’de kapanacak, şehir dışında müzik 01.00’de kesilecek, işyerleri 02.00’de kapanma kararı alındı. Keşan Esnaf Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve 62 bin Keşan halkı ile Keşan Belediyemizi yöneteceğinin sözünü veren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu ve encümeni böyle bir kararla Esnaf Oda Başkanlarımızı ve esnaflarımızı hayal kırıklığına uğratıp üzmüştür.”

“ESNAFLARI CEZALANDIRIR GİBİ ALDIĞI KISITLAYICI SAAT UYGULAMASI KARARI ZAMANSIZ OLDU”

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasının ve umuma açık işletmelerin odaya verdikleri dilekçeler ile Belediye Encümeninin yeni düzenlediği açılış-kapanış saatlerinden rahatsızlıklarını ilettiklerini belirten Çakmak, sözlerine şöyle devam etti:  “Biz Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası yönetimi olarak, Belediye Başkanımız ile şifaen yaptığımız görüşmelerde esnafımızın saat düzenlemesi ve kısıtlamasından duydukları rahatsızlıkları belirttik. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası yönetimi olarak, 17 Mayıs 2019 tarihli dilekçemizi Keşan Belediye Başkanlığımıza vererek yaz sezonumuzun başladığı ve turizmin hareketlendiği bu dönemde, esnaflarımız Keşan Belediye Başkanlığı encümeninin esnafları cezalandırır gibi aldığı kısıtlayıcı saat uygulama kararının zamansız olduğunu ve eski saat uygulamasının devam etmesini talep ettik. Ancak Keşan Belediye encümenimizin bizim dilekçemize istinaden yaptığı 27 Mayıs 2019 günlü toplantısında 5393 sayılı Belediye Kanununun 34. Maddesi (h) bendi ile 2005-9207 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 33. Maddesi gereğince Belediye sınırları (Şehir içi-Şehir dışı) ve mücavir alanlarımızda faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kapanış saatlerinin 02.00 olarak belirlenmesine, aynı yönetmeliğin 38. Maddesi gereği işyeri, müzik bitiş saatlerinin 02.00 olarak belirlenmesine karar vermiştir. Tüm esnaflarımızın Keşan Belediye Başkanlığı ve encümenin aldığı karara uymalarını istiyorum. Esnaflarımız kanunlarımıza saygılıdır.”